Skip to content

Je wereld groter

Je wereld groter

Zoeken

Open Dag 

 

Carolus Open Huis op vrijdag 4 november

Het jaar is bijna om maar het Carolus heeft nog twee hele leuke evenementen op het programma. In de week voor Kerst staat alles weer in het teken van Het Glazen Huis (iedereen welkom!) en op vrijdag 4 november staan de deuren open voor het Open Huis. Ja, dat lees je goed: nu al. Al jaren hebben we de Open Dag in februari, nu doen we het een keer in november. En het beestje kreeg een andere naam: een Open Huis. Hij duurt van 16:00 tot 21:00 uur. Kom je ook eens binnen kijken? Eindelijk kan het weer…

We maken er een paar hele gezellige, bruisende uren van. Waar je ook rondloopt in het gebouw, op een fijne manier maak je kennis met onze school. Vooral met hoe wij ons onderwijs inrichten, maar natuurlijk vertellen we je ook alles over onze ondersteuning en alle activiteiten die er voor jongeren een schooltijd van maken die ze nooit zullen vergeten.

Je komt binnen in ons grote atrium. Hier ervaar je straks wat wij bedoelen met onze speerpunten: ondernemerschap, kunst en cultuur, versterkt talenonderwijs en ons enorme programma van XL-leren. We zorgen hier voor muziek, een drankje en wat lekkers. Leerlingen en docenten gaan graag met jou in gesprek over het Carolus. Onze leerlingen geven rondleidingen door het gebouw, maar je eigen route kiezen mag natuurlijk ook – al dan niet met fotospeurtocht in de hand. Er zijn op specifieke tijden presentaties over onze mavo, havo en vwo. Voor ons gymnasium (uniek in Helmond!) hebben we ook een hele mooie ruimte ingericht.

Voor alle vakken bezoek je de klaslokalen. We laten je graag zien hoe bijvoorbeeld wiskunde, aardrijkskunde en biologie jouw wereld groter maken. Wist je trouwens dat wij ook vakken hebben die we zelf ontwikkelden? Neem Global Issues, waarin het gaat over thema’s die spelen in onze maatschappij. Je leert er alles over op 4 november. En wie vervolgens wat energie kwijt wil: bezoekers praten ieder jaar lang na over onze apenkooi-opstelling in een van de gymzalen…

Ons Open Huis. Kom langs en ervaar het Carolus!

 

Hieronder alles over de digitale open dag van vorig jaar…

Zondag 6 februari 2022. Helaas niet in ons gebouw, maar we hebben digitale alternatieven. Lees deze hele pagina goed door.

NIEUWE VIDEO
Brugklasser Daan Schuurmans presenteert het Carolus Borromeus College op geweldige wijze. Dankjewel Daan! Hoe ziet een schooldag eruit op onze school? Kijk hieronder!

HET CAROLUS IN BEELD
Wat kenmerkt nou onze school? Wat vinden wij belangrijk? Alles in één beeld hieronder.

We hebben bij ons mavo, havo en vwo. Onder die laatste vallen atheneum en gymnasium. Hieronder meer informatie over onze afdelingen.

Hieronder een derde visual: dit zijn onze speerpunten! Over XL-Leren op deze pagina veel meer informatie.

RONDLEIDINGEN
Op woensdagmiddag 23 februari tussen 15.00 uur en 18.00 uur bieden we leerlingen van groep 8 en hun ouders de mogelijkheid om door de school te lopen, de sfeer te proeven en vragen te stellen. Aanmelden kan via onze brugklascoördinator Pleuni Broeckx: p.broeckx@omosghelmond.nl. Het is belangrijk dat we weten op welke richting u zich oriënteert: mavo (en/of mavo/havo), havo (en/of havo-vwo) of vwo (en/of gymnasium/Xg). Graag ook in uw mail noemen op welke basisschool uw zoon/dochter zit.
Deze middag is niet bedoeld voor leerlingen en ouders van groep 7. Voor die doelgroep kijken we naar andere mogelijkheden van kennismaking later dit jaar.

FILMS
We lanceren hierboven een prachtige nieuwe video. Niek en Diede maakten in 2021 ook een filmpje. Die kun je hier zien. En hier zijn brugklassers aan het woord in een film van oktober 2019.

 

We hebben ook video’s gemaakt over de opleidingen mavo, havo en vwo. Zo konden we ouders toch voorlichten tijdens de lockdown. 

 • Kijk het filmpje over mavo hier
 • Kijk het filmpje over havo hier
 • Kijk het filmpje over vwo hier

LIVESTREAM NOVEMBER 2020
Mocht je meer informatie willen, dan kun je ook kijken naar de livestream die we in november 2020 uitzonden. Die bekijk je hier. Sinds de livestream hebben we wel een en ander geoptimaliseerd binnen onze school, zoals ons rooster en de toevoeging van individuele coaches. 

GESPREK VIA TEAMS
Onze medewerkers staan klaar en gaan graag in gesprek met leerlingen en ouders. We maken graag tijd vrij om vragen te beantwoorden! Het is vanaf deze pagina mogelijk om een afspraak te maken op zondag 6 februari tussen 12.00 uur – 14.00 uur. Er wordt dan een link toegestuurd, waarmee je via Microsoft Teams in gesprek komt met ons. Er zijn gesprekken mogelijk voor:

 • Mavo (incl. mavo/havo)
 • Havo
 • Vwo (havo/vwo, vwo gymnasium, Xg)
 • Ondersteuning en begeleiding
 • Algemeen/aanmeldingen
 1. Ga naar https://outlook.office365.com/owa/calendar/CarolusBorromeusCollege@omosghelmond.nl/bookings/
 2. Kies één van de vijf gespreksonderwerpen
 3. Automatisch zien we in de agenda 6 februari rood worden; kies rechts een tijdstip
 4. Vul uw gegevens in, vink het onderste hokje aan
 5. Klik op Reserveren.

MEELOOPMIDDAGEN
Ben je leerling in groep 8 en wil je een keer sfeer proeven en meelopen? Dat kan! Schrijf jezelf in voor de meeloopmiddagen. Neem daarvoor contact op met mevrouw Broeckx via p.broeckx@omosghelmond.nl.
Meer informatie:
Meeloopmiddagen
op 19 en 26 januari en op 9 en 16 februari, steeds van 14 tot 16 uur. Er is nog plaats!
Pre-gymnasiummiddag op 14 februari van 16 tot 19 uur. Voor eten wordt gezorgd!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.