Skip to content

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Zoeken

Kunst en cultuur vinden wij op school belangrijk en daarom is het dan ook een van onze speerpunten. Gedurende je schoolcarrière bezoek je, samen met je klas, verschillende tentoonstellingen en voorstellingen in musea en theaters. Daarnaast volg je workshops waarbij je zelf aan de slag gaat met film, beeldende kunst en muziek. Er is dus een doorlopend cultureel programma verspreid over jouw schoolloopbaan. Van een culturele ontdekkingsreis in eigen stad tot CKV-dagen met gevarieerde workshops. In de bovenbouw nemen we in samenwerking met het Van Abbemuseum deel aan Radically Mine en gaan we elk jaar op excursie naar een museum in Nederland. Je gaat vooral veel zelf aan de slag. Zoek je grenzen maar eens op!

Muziekles
Wist je trouwens dat wij in de onderbouw muzieklessen hebben in ons rooster? Er wordt gezongen en we bespelen instrumenten. Dit is (helaas) niet meer gangbaar binnen het middelbaar onderwijs; wij hechten er echter veel waarde aan.

Beeldende vakken
De beeldende vakken zijn vanaf klas 1 een vast onderdeel in de lessentabel. Denk aan tekenen, handvaardigheid en technologie, maar ook aan talentplustijden als het kunstatelier, de techniekwerkplaats en nog veel meer! Je leest het al: ben je creatief, dan is Carolus echt iets voor jou!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.