Skip to content

Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage

Zoeken

Iedere leerling op onze school loopt een maatschappelijke stage. Vanuit Den Haag is deze stage een periode verplicht geweest als onderdeel van het voortgezet onderwijs. Die verplichting bestaat niet meer. We hebben de maatschappelijke stage echter allemaal als zeer succesvol ervaren en daarom blijven we dit continueren.

Maatschappelijk belang
Maatschappelijke stages zijn er in alle soorten en maten. Het gaat natuurlijk niet om een krantenwijk of om vakken vullen bij de supermarkt. Wel mogelijk zijn bijvoorbeeld goed werk voor ouderen, (kansarme) kinderen, activiteiten binnen een vereniging of stichting, helpen bij het organiseren van een sportdag of verkeersexamen op je oude basisschool, ondersteuning bij de dierenambulance… De mogelijkheden zijn eindeloos! Zolang er maar een breed maatschappelijk belang is. De leerling wordt er wijzer van, de samenleving wordt erdoor verrijkt.

Criteria:

  • De leerling gaat zelf op zoek naar een stageplaats.
  • Uitgangspunt is 30 klokuren stage, maar maatwerk/flexibiliteit toegespitst op de leerling behoort tot de mogelijkheden.
  • De stage moet afgerond zijn (voldoende beoordeeld) vóór het einde van 3 mavo, 3 havo of 4 vwo. Begonnen kan worden vanaf klas 2.
  • Goedkeuring en afkeuring van stageplaatsen en de eindbeoordeling geschiedt door de schoolstagecoördinator.
  • Het maatschappelijk belang moet door de leerling in een eindverslag worden aangetoond.

Filmpjes:
Wat is Maatschappelijke Stage nu eigenlijk?
Ervaringen van Eline
Ervaringen van Esri

Formulieren:
Contract MaS
Evaluatie MaS
Informatie MaS

Voor meer informatie, goedkeuring stageplaats of formulieren kun je contact opnemen met mevrouw C. van Dooren, coördinator Maatschappelijke Stage. Zij is aanwezig op maandag en woensdag tussen 8:30 en 14:00 uur, dinsdag tussen 8:30 en 12:00 uur en donderdag tussen 11:30 en 14:00 uur. Je vindt haar in het kantoor van de administratie.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.