Skip to content

Digitalisering op het Carolus

Digitalisering op het Carolus

Zoeken

Dagelijks maken we gebruik van een smartphone, tablet, computer of laptop. Op het Carolus willen we onze leerlingen voorbereiden op een digitale toekomst. We vinden het belangrijk dat leerlingen tijdens het leerproces gebruik maken van ICT. Daarom werkt elke leerling in klas 1 met een eigen notebook.

Combinatie van moderne en traditionele hulpmiddelen
Afwisseling tussen gebruik van boeken en digitale middelen in de lessen vinden we belangrijk. Leerlingen zullen niet elke les gebruik maken van de notebook. Bij sommige vakken is de lesmethode digitaal beschikbaar en werk je in een ‘digitaal’ boek. Voor andere vakken kan de notebook gebruikt worden voor het maken van aantekeningen, het kijken van een filmpje of het uitwerken van opdrachten, maar blijf je gebruik maken van de papieren boeken. We gebruiken hiervoor de term blended learning: we gebruiken digitale middelen én blijven werken met traditionele leermiddelen.

De aanschaf
Ouders kunnen zelf een notebook kopen of kunnen er een aanschaffen via school. Voor deze tweede optie werken we samen met The Rent Company. Na de inschrijving van uw zoon/dochter op het Carolus ontvangt u uiteraard bestelinformatie en informatie over het verloop van de verdere procedure. Bij The Rent Company kunt u een bestelling plaatsen via een webshop en daarbij heeft u keuze uit verschillende modellen, voorzien van een beschermhoes en een passende service en verzekeringsmogelijkheden. 

Aanbod voor schooljaar 2024-2025 via The Rent Company 
In deze flyer vindt u een overzicht van de modellen die we via school aanbieden in de webshop van The Rent Company voor schooljaar 2024-2025, alsmede toelichting op de huur- en koopprijzen (inclusief het Easy4U abonnement).

The Rent Company heeft verschillende filmpjes gemaakt met meer informatie:

Informatie over een educatielaptop
Informatie over het Easy4you abonnement

De polisvoorwaarden van het Easy4u-abonnement van The Rent Company vindt u hier.

Tegemoetkoming
Indien u niet kunt voldoen aan de financiële verplichting van een notebook, kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld via telefoonnummer 0492-522828. Zodra Stichting Leergeld akkoord heeft gegeven voor een bijdrage, maakt Stichting Leergeld een vouchercode aan die gekoppeld is aan een persoonlijk account in de webshop. Met die vouchercode kunt u in de webshop een bestelling plaatsen, waarna de OMO Scholengroep Helmond het restantbedrag voor haar rekening neemt. Het device wordt vervolgens klaargemaakt door The Rent Company.

Een overzicht van de veel gestelde vragen en antwoorden vindt u hier.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.