Skip to content

Het rooster

Het rooster

Zoeken

Hoe ziet een schoolweek op het Carolus eruit? Grofweg is de schoolweek opgedeeld in drie onderdelen: vaklessen, coaching en plustijden. 

Lesuren van 40 minuten
Onze lessen duren 40 minuten. Het kan ook zijn dat je een blokuur hebt, bijvoorbeeld bij vakken zoals lichamelijke opvoeding, beeldende vorming, global issues en technologie. Een blokuur duurt 80 minuten.

Coaching
Op het eerste uur staan geen vaklessen gepland. Je kunt je dan inschrijven voor plustijd, studiewerktijd of je hebt coaching. Iedere leerling op het Carolus krijgt namelijk begeleiding van een individuele coach. Je kunt bij hem/haar terecht voor een luisterend oor, maar ook schoolresultaten worden besproken, evenals ondersteuningsvragen of juist extra uitdaging die je kunt gebruiken. Je staat er niet alleen voor, je coach is er voor jou!

Mentoraat
Naast een coach heb je in de onderbouw ook nog een mentor. De mentor bespreekt algemene zaken met de klas, zoals studievaardigheden en bijvoorbeeld de sfeer in een klas. De mentor is daarnaast verantwoordelijk voor klassenactiviteiten. Eenmaal per week heb je met je klas mentorles.

Plustijden
Lessen van 40 minuten geven in het rooster tijd voor coaching aan het begin van de dag, maar ook ruimte voor maatwerk na de lessen. Voor dit maatwerk bieden we zogenaamde plustijden aan waarin je extra begeleiding of juist extra uitdaging kunt krijgen.

We vinden het belangrijk dat je zelf meedenkt over de plustijden die je kiest. Wekelijks schrijf je jezelf namelijk in voor een aantal plustijden. De coach volgt deze keuzes en bespreekt deze met je.

Soorten plustijden:

  • Vakgerichte plustijden: plustijden voor de vakken die je volgt. Bijvoorbeeld omdat je extra uitleg wil, je iets lastig vindt of wanneer je door afwezigheid uitleg gemist hebt van een bepaald vak.
  • Studiewerktijd: je kunt aan de slag voor school en maakt in deze uren huiswerk. Handig, zeker als je je thuis niet zo goed kunt concentreren.
  • Algemene vaardigheden: plustijden voor bijvoorbeeld begrijpend lezen, spelling of rekenen, maar ook studievaardigheden, planning en organisatie, sociale vaardigheden en omgaan met stress.
  • Talentplustijden: plustijden die je schooltijd nóg leuker maken! Om een paar voorbeelden te noemen: trampolinespringen bij de Carolus Bouncers, koorklas, robots bouwen bij de LEGO League, schaken, kunstatelier, techniek-werkplaats of 3D design. Met deze plustijden kun je laten zien wat je in huis hebt: je kunt je eigen talent of interesse verder ontwikkelen.

Bovenbouw
In de bovenbouw van de mavo kun je kiezen voor een module die je vervolgens in leerjaar 3 en 4 volgt. Leerlingen kunnen kiezen uit het International Business College, de Health & Wellness Class of de Design & Technology Class. Meer informatie hierover vind je terug op de pagina over mavo.

Op havo en vwo kun je eveneens in de laatste twee leerjaren kiezen voor een module. Hier bieden we het volgende aan: International Business College, Life Science of ARTs. Meer informatie hierover vind je terug op de pagina over havo en vwo.

Alle modules bieden we een dagdeel per week aan. Je leert tijdens deze dagdelen niet uit boeken, maar je volgt gastlessen en workshops, bezoekt bedrijven, loopt ministages en ontwikkelt vaardigheden als organiseren, presenteren en communiceren.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.