Skip to content

Mavo

Mavo

Zoeken

De opleiding vmbo-t noemen we op het Carolus mavo. Hoewel we veel theorie behandelen, willen we jou vooral dingen leren door te laten doen en te laten ervaren. Zo ben je bijvoorbeeld veel zelfstandig bezig, onderzoek je dingen en maak je een werkstuk of presentatie.

Heb je een kader/vmbo-t advies en twijfel je tussen een meer theoretische of meer praktische leerroute? Dan raden we je aan te kiezen voor              de oriëntatieklas op het Vakcollege Helmond. In deze klas ontdek je het eerste leerjaar welke manier van leren het beste bij je past. Naast theorievakken als Nederlands, Engels en wiskunde maak je ook kennis met diverse praktijkvakken binnen de sectoren Economie & Ondernemen, Techniek en Zorg & Welzijn. Voor de theoretische vakken geldt dat zij op mavoniveau worden gegeven en getoetst. De oriëntatieklas bestaat uit maximaal 20 leerlingen. De mentor verzorgt meerdere lessen aan de klas zodat hij/zij jou goed leert kennen. Op deze manier kan aan het einde van het schooljaar gekeken worden welke leerroute het beste bij jou past. Kies je voor kader dan vervolg je je opleiding op het Vakcollege Helmond. Past mavo beter bij jou dan kun je kiezen voor onze school of één van de andere scholen die mavo aanbiedt. Belangrijk om te weten is dat je zowel met een kader als met een mavodiploma door kunt stromen naar een mbo-opleiding (niveau 4). Ook is het mogelijk om op het Vakcollege één of meerdere vakken op mavoniveau te doen.

Omdat er wezenlijke verschillen bestaan tussen een kader- en een mavo-opleiding raden wij je bij een kader/vmbo-t advies aan niet te starten in onze mavo-brugklas. Redenen hiervoor zijn dat het tempo op de theoretische leerweg hoger ligt en dat het lesrooster uit voornamelijk theoretische vakken bestaat. Juist om deze redenen is Scholengroep Helmond jaren geleden gestart met de oriëntatieklas, om jou als leerling de tijd te geven te ontdekken welke leerweg het beste aansluit op jouw manier van leren. Zodat jij successen behaalt en met plezier leert.

 

 

Heb je een kader/vmbo-t advies en denk je toch dat de theoretische leerroute het beste bij jou past dan kun je contact opnemen met onze brugklascoördinator, mevrouw Pleuni Broeckx via p.broeckx@omosghelmond.nl

Mavo                                                                                                                                 Heb je een vmbo-t advies van je basisschool gekregen dan ben je van harte welkom op onze mavo!                    

Als je meer wilt
Zou je willen doorstromen naar de havo of zoek je wat meer uitdaging tijdens je jaren op de mavo? Dan zijn er op school genoeg mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Wanneer het goed gaat op de mavo, kun je ervoor kiezen om na je examen in twee jaar je havodiploma te halen. Vanaf de derde klas werken we aan een soepele overgang van 4 mavo naar 4 havo in een zogenaamde doorstroomklas.

Bovenbouwmodules
Elke leerling kan in 3 mavo kiezen voor een van de modules, die aansluit bij het profiel dat je kiest. Bij die praktijkgerichte module maken we geen toetsen, maar leer je juist door dingen te doen. Je werkt samen aan projecten, bezoekt bedrijven of instellingen of je krijgt les van gastdocenten. Je kunt kiezen voor het International Business College (economie), de Health & Wellness Class (zorg en welzijn) en de Design & Technology Class (techniek). De coach begeleidt je bij de eventuele keuze voor deze modules. Daarbij krijgt de coach ondersteuning van de loopbaancoaches.

Mavo-onderwijs is in principe een voorbereiding op het middelbaar beroepsonderwijs. Aan het einde van 3 mavo kiezen leerlingen voor een van de volgende vier sectoren:

  • techniek
  • economie
  • zorg & welzijn
  • landbouw (groen)

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.