Skip to content

Mavo

Mavo

Zoeken

De opleiding vmbo-t noemen we op het Carolus mavo. Hoewel we veel theorie behandelen, willen we jou vooral dingen leren door te laten doen en ervaren. Zo ben je bijvoorbeeld veel zelfstandig bezig, onderzoek je dingen en maak je een werkstuk of presentatie. We noemen dit de ondernemende mavo. In het tweede jaar, maar vooral in het derde jaar, kies je in welke vakken je examen wilt doen.

Keuzeklas
Naast de opleiding mavo, kun je in de brugklas ook kiezen voor de keuzeklas mavo/havo, als je vanuit de basisschool dit advies hebt gekregen. Na jaar 1 ga dan verder op mavo of havo.

Plustijd
Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er in totaal zes plustijd-momenten. In overleg met je mentor kijken we samen naar wat voor jou op dat moment nodig is aan extra ondersteuning. Heb je hulp nodig bij een vak? Dan kun je naar plustijd. Je kunt nog een keer om uitleg vragen, een gemaakte toets bespreken of huiswerk maken. Ook zijn er studielessen waar je extra ondersteuning krijgt bij het leren plannen, het gebruiken van je agenda, het leren van woordjes en grammatica voor de talen of bij het maken van samenvattingen.

Als je meer wilt
Zou je willen doorstromen naar de havo of zoek je wat meer uitdaging binnen een bepaald onderwerp? Dan bieden we tijdens de plustijden ook verdieping. We kijken dan natuurlijk wel goed naar hoe je ervoor staat bij al je vakken. Wanneer het goed gaat op de mavo, kun je ervoor kiezen om na je examen in twee jaar je havodiploma te halen. Vanaf de derde klas werken we aan een soepele overgang van de examenklas mavo-plus naar klas havo 4 in een speciale doorstroomklas.

"Bij het International Business College beginnen we eigen bedrijfjes. We leren veel op locatie, bij de Huijbregts Groep. Je kunt trouwens ook kiezen voor de Health & Wellness Class. Erg boeiend als je interesse hebt in die vakgebieden"

Daan van Mierlo

"Ik zit bij Mediahuis Helmond, de nieuwsredactie van onze school. Omdat ik later sportjournalist wil worden ga ik vaak naar Helmond Sport om wedstrijden te verslaan of om mensen te interviewen. Ik mocht ook de directeur van de club interviewen, Leon Vlemmings. Dat was een heel leuk gesprek!"

Cas van Griensven

Mavo-onderwijs is in principe een voorbereiding op het middelbaar beroepsonderwijs. Aan het einde van 3 mavo kiezen leerlingen voor een van de volgende vier sectoren:

  • techniek
  • economie
  • zorg & welzijn
  • landbouw (groen)

Daarnaast kiest een leerling meerdere keuze-examenvakken. De keuze wordt gemaakt in overleg met de schooldecanen, waarbij rekening wordt gehouden met het belangstellingspatroon en de aanleg van elke leerling. De keuze kan wel beperkt worden door het aantal groepen per vak, dat binnen de school mogelijk is.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.