Skip to content

Atheneum

Atheneum

Zoeken

Ben je nieuwsgierig, los je graag vraagstukken op en heb je een vwo-advies? Misschien is dan het atheneum of het gymnasium iets voor jou! Op het Carolus hebben we beide richtingen.

Atheneum
Met een vwo-advies kun je kiezen om te starten in de kansklas vwo of in 1 gymnasium. Vanaf klas 2 bieden we ook een atheneumklas aan. Vaak wordt dat de vwo-klas genoemd. Het onderwijs op vwo is gericht op de ontwikkeling van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Stap voor stap uitdagend! 

Onze docenten leren je om je open op te stellen voor de verschillende manieren waarop je kunt kijken naar de wereld om ons heen. We noemen dat de ontwikkeling van een onderzoekende en intellectuele houding. Daarbij gaat het om meer dan slim zijn: dingen willen weten, nieuwsgierig zijn en doorzettingsvermogen hebben. Allemaal eigenschappen die je hard nodig hebt bij je vervolgopleiding en in je verdere leven.

 

Kansklas vwo
Als je vanuit de basisschool een havo/vwo-advies hebt gekregen kun je in de brugklas starten in de kansklas vwo. Aan het einde van klas 1 kijken we samen met jou, je ouders en je docenten naar je cijfers en naar je studiehouding. Op basis daarvan ga je naar de 2e klas op het niveau wat het beste bij je past.

Gymnasium
Met een vwo-advies kun je starten in 1 gymnasium. Het Carolus is de enige school in Helmond die een gymnasiumopleiding heeft. Wil je weten of het gymnasium iets voor jou is? Kijk dan hier.

Aan het einde van 3 atheneum of 3 gymnasium kiezen de leerlingen voor één van de vier profielen voor de tweede fase:

  • cultuur en maatschappij
  • economie en maatschappij
  • natuur en gezondheid
  • natuur en techniek

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.