Skip to content

Speerpunten

Speerpunten

Zoeken

Het Carolus laat iedereen zijn persoonlijke talenten aanspreken. Daarom biedt onze school volop kansen aan leerlingen om speciale leerroutes te volgen. Op onze website vind je veel informatie over de diverse speerpunten:

 • XL-leren
  Als je gemakkelijk de lessen en lesstof aan kunt willen wij je graag de gelegenheid bieden iets extra’s te gaan doen.
 • Ondernemerschap: International Business College (IBC)
  Gastsprekers, bedrijfsbezoeken, workshops, een internationale uitwisseling, een cursus boekhouden, gerichte beroepsoriëntatie… En je richt in groepjes je eigen onderneming op!
 • Kunst en Cultuur: arts.
  We hebben muziek op het rooster, dat is tegenwoordig uniek. Maar ook onze beeldende vakken (tekenen en handvaardigheid) zijn van een hoog niveau. We hebben mooie werkruimtes, alle gereedschappen en instrumenten en docenten die het beste uit jou willen halen. Kies jij voor kunst en cultuur, dan kies je voor het Carolus!
 • Internationalisering
  Om de wereld te leren kennen kun je mee op reis of meedoen aan internationale activiteiten op onze school.
 • Versterkt Talenonderwijs
  Tijdens de lessen Engels spreekt je Engels en in de lessen Frans wordt Frans gesproken. Vanaf klas 3 kun je deelnemen aan internationaal erkende examens voor Delf, Goethe en Cambridge.
 • Global Issues
  Alle eersteklassers krijgen het vak Global Issues aangeboden. Eén lesuur in de week bereiden we je voor op een maatschappij waarin informatisering en internationalisering een steeds belangrijkere rol spelen. 
 • 3D-design
  Het Carolus biedt met dit vak computergestuurd tekenonderwijs aan. Gedurende het derde en vierde leerjaar leer je twee lesuren per week ontwerpen en modeleren met 3D Studio Max Design van Autodesk. 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.