Skip to content

XL-leren

XL-leren

Zoeken

XL-leren: gebruik je schooltijd ook voor eigen interesses!

Als het leren je gemakkelijk afgaat, bieden wij je graag de gelegenheid iets anders te doen. Zo kun je een zelf gekozen onderwerp uitwerken tijdens lestijd; of je kunt lestijd gebruiken om alvast je huiswerk te doen, zodat je bijvoorbeeld naar trainingen kan. Ook kun je wat later tijdens je schooltijd een vak op een ander niveau afsluiten, een extra vak volgen of versneld examen doen. En als je goed bent in bijvoorbeeld Natuurkunde, kun je meedoen aan Masterclasses of Olympiades. Genoeg mogelijkheden!

Hier het hele aanbod.

 

Je merkt dat onze school er veel voor wil doen om je kansen te geven en meer te halen dan alleen je diploma! Het XL–programma op onze school: ontwikkel je eigen interesses of talenten naast of in plaats van de gebruikelijke lessen.

Tips en tops
Je mag je eigen expert kiezen om je te helpen en van andere leerlingen krijg je tips en tops tijdens onze XL-middag. Op de XL-markt in juni nodigen we familieleden uit zodat ook zij jouw vorderingen kunnen bewonderen. Meteen een mooie gelegenheid om te leren presenteren in een vertrouwde omgeving!

Certificaat en/of XL-cijfer
Op je eindrapport komt een XL-cijfer te staan of een regulier cijfer als je een extra vak volgt. Heb je vaak meegedaan met XL, dan krijg je bij je diploma een certificaat uitgereikt (zie afbeelding hierboven). Daarop staan de projecten en andere prestaties die je als XL-er behaald hebt. Aan het eind van je schoolcarrière heb je dan een mooi en waardevol overzicht van de extra dingen die je hebt gedaan!

Hebt je nog vragen?
Neem dan contact op met mevrouw C. Brunklaus, de coördinator van het programma.

Hoe leerlingen het ervaren? Klik hier: leerlingen aan het woord!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.