Skip to content

Over het Carolus

Over het Carolus

Zoeken

Het Carolus heet je welkom!

Onze slogan: ‘Het Carolus maakt je wereld groter’. We willen jouw wereld elke dag een beetje groter maken, door je nieuwe dingen te leren. Over vakken, over hoe je kunt leren, over jezelf en over je persoonlijke ontwikkeling. We willen dat jouw Carolustijd een onvergetelijke tijd is. Een tijd waarin je nieuwe vriendschappen sluit, leuke lessen beleeft en deelneemt aan geweldige excursies, projecten en reizen. Dat doen we op het Carolus al meer dan 100 jaar.

Het Carolus biedt een mavo-, havo-, atheneum- en gymnasiumopleiding aan. Iedereen die van de basisschool een vmbo-t-advies of hoger heeft gekregen is dus van harte welkom. Ook hebben we een klas voor leerlingen die hoogbegaafd zijn: de Xg-klas.

Het Carolus in een paar zinnen
Het Carolus is een fijne school, waar iedereen zichzelf kan zijn. We staan bekend om goed, gedegen onderwijs en goede begeleiding. Onze medewerkers proberen het beste in elke leerling naar boven te halen. Natuurlijk gaat het dan om het behalen van je diploma, maar we vinden ook andere dingen belangrijk! Het gaat om persoonsvorming en burgerschapsvorming. We willen een bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling als jongvolwassene, zodat je stevig in je schoenen staat als je de school verlaat, iets weet van de wereld en klaar bent voor de volgende stap in je leven.

Hoe werken we?
De vaklessen zijn de basis voor elke lesdag op onze school. Op het Carolus geven we lessen van 40 minuten. Daarnaast maken we op het begin en einde van de lesdag ruimte voor maatwerk. Elke leerling heeft een persoonlijke coach, die de ontwikkeling en voortgang van elk kind volgt. Daarnaast volgt elke leerling wekelijks 5-6 plustijden. We vinden het belangrijk dat je zelf meedenkt over de plustijden die je volgt en deze keuzes leert maken. De coach volgt deze keuzes en bespreekt deze met je. Je kunt kiezen voor vakplustijden, waar je extra uitleg over een bepaald vak krijgt. Maar ook voor studiewerktijd, algemene vaardigheden (rekenen, begrijpend lezen, studievaardigheden) of XL-Leren. 

Als je klikt op de pagina’s in het hoofdmenu, kun je meer lezen over de gang van zaken op onze school.

Heb je nog vragen? Loop gerust eens binnen of neem contact met ons op!

Missie en visie
Het Carolus Borromeus College wil onderwijs geven van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden, die bij hun capaciteiten en hun persoonlijkheid past.

Om tot een zo groot mogelijke ontplooiing van de individuele talenten van onze leerlingen te komen, biedt het Carolus Borromeus College “onderwijs en begeleiding op maat” aan. Dit maatwerk komt op onze school tot uiting in:

  • het aanbieden van een breed onderwijspakket,
  • verschillende typen brugklassen,
  • een eenjarige brugperiode,
  • het stimuleren van individuele ontplooiingsmogelijkheden,
  • het bevorderen van de actieve rol van leerlingen.

Het maatwerk moet terug te vinden zijn in de dagelijkse schoolpraktijk, waarin zowel de leerlingen als de medewerkers optimaal kunnen functioneren en presteren. Daarbij wordt, naar vermogen, rekening gehouden met persoonlijke mogelijkheden en omstandigheden van leerlingen en medewerkers.

Met de genoemde doelstellingen hopen we een meerledig resultaat te behalen: leerlingen leren en komen met plezier naar school en halen hierdoor goede resultaten. Voor medewerkers geldt dan dat zij met grote betrokkenheid en vakmanschap hun werk doen. Het spreekt vanzelf dat bij de realisering van de doelstellingen een goede samenwerking tussen de medewerkers van de school, de leerlingen en de ouders een belangrijke rol speelt. Respectvolle samenwerking is van essentiële waarde voor het Carolus. Op deze manier creëren we toegevoegde waarde.

Het Carolus Borromeus College valt onder het bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. Wij sluiten ons aan bij de centrale missie van Vereniging OMO, Koers 2023.

Ons Schoolplan 2022-2026 kent als titel Het beste voor jezelf én elkaar. Bekijk hier de factsheet (schoolplan op 1 pagina) en hier de kijkplaat die erbij hoort.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.