Financiële tegemoetkoming

De kosten voor school (bijvoorbeeld voor schoolreizen, excursies of materialen) zijn voor sommige ouders, verzorgers niet op te brengen. In veel gevallen kunnen gezinnen een aanvraag bij de gemeente doen voor bijzondere bijstand- of ondersteuningsregelingen. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden die uw gemeente biedt. Zij kunnen u vertellen of en voor welke tegemoetkoming u in aanmerking komt. Hieronder meer informatie over Stichting Leergeld en het solidariteitsfonds van OMO Scholengroep Helmond.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Stichting Leergeld Helmond wil dat Helmondse kinderen van 4 tot 18 jaar, van wie de ouder(s)/verzorger(s) een laag inkomen hebben, toch mee kunnen doen aan allerlei activiteiten die voor hun persoonlijke ontwikkeling van belang zijn. Deelname aan het verenigingsleven zoals sport, muziek, toneel of scouting en deelname aan werkweken en schoolreizen. Ook een bijdrage voor de aanschaf van een fiets of een computer (voortgezet onderwijs) behoort tot de mogelijkheden. Kunt u die kosten niet meer betalen? Leergeld kan u misschien helpen.

Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden die uw gemeente biedt. Zij kunnen u vertellen of en voor welke tegemoetkoming u in aanmerking komt. Zo is in de gemeenten Helmond, Mierlo, Nuenen en Laarbeek de Stichting Leergeld actief: www.leergeld.nl.

Solidariteitsfonds

Ook OMO Scholengroep Helmond vindt dat zij haar verantwoordelijkheid moet nemen en heeft daarom besloten een solidariteitsfonds op te richten, zodat alle leerlingen de kans krijgen aan alle activiteiten deel te nemen. Voor wie is het solidariteitsfonds bedoeld? Voor de ouder(s), verzorger(s) van de leerlingen (tot en met 18 jaar) die op het Dr. Knippenbergcollege, Carolus Borromeus College, Vakcollege Helmond en Praktijkschool Helmond zijn ingeschreven. Het is bedoeld voor de ouder(s), verzorger(s) die niet de financiële middelen hebben voor leermiddelen en buitenschoolse activiteiten. De financiële toetsing wordt in verband met de privacy gedaan door Stichting Leergeld. Vragen hierover? Neem contact op met fin@omosghelmond.nl.

Als scholengroep stellen wij: we snappen dat het moeilijk is om hulp te vragen, maar erover praten is het begin van een oplossing.