Skip to content

Onderwijs

Onderwijs

Zoeken

Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo-plus, havo, atheneum en gymnasium met zorg voor leerlingen en waar plaats is voor individuele talentontplooiing.

Leren in een veilige, rustige omgeving, met respect voor elkaar. Zo kun je de sfeer op het Carolus Borromeus College het beste omschrijven. Een school met enthousiast personeel dat er een eer in stelt om het beste uit de leerling naar boven te halen. In alle opzichten. Een school in een prachtig nieuw schoolgebouw aan de Markesingel 2 in de wijk Brandevoort.

Groei van kwaliteiten en ontwikkelingen
Het onderwijs aan het Carolus Borromeus College is gestoeld op de uitgangspunten zoals die genoemd zijn in het schoolplan. Deze uitgangspunten zijn tevens de grondslag waarop onderwijskundige veranderingen vorm krijgen. In de sturingsfilosofie die op het Carolus Borromeus College gehanteerd wordt, spelen de steeds meer zelfverantwoordelijke teams een grote rol. Zij zijn verantwoordelijk voor het bevorderen van de actieve rol van leerlingen in alle jaarlagen en afdelingen en het didactisch model dat daarbij gehanteerd wordt: van geleid naar begeleid naar zelfstandig leren. De uitgangspunten bij het schoolplan zijn de volgende:

  • Goed onderwijs, een goed mens zijn en goed leven
  • Leren van en met elkaar
  • 21e-eeuwse vaardigheden
  • Ontwikkeling van leerling tot wereldburger
  • Digitale geletterdheid
  • Durf verschil te maken

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.