Skip to content

Leerling

Leerling

Zoeken

Nieuwe vrienden, vakken en activiteiten
Of je nu op de mavo, havo, het atheneum of het gymnasium zit, de middelbare school is de tijd van je leven. Nieuwe vrienden, nieuwe vakken, nieuwe activiteiten. Er komt veel op je af. Dan is het fijn als je op een rustige, niet al te grote school zit waar een prettige sfeer hangt. Zoals het Carolus Borromeus College, een school in het westen van Helmond in de wijk Brandevoort.

Wij zijn een school waar talent de ruimte krijgt en waar aandacht is voor de leerlingen. Zeker bij de overstap naar een middelbare school is het belangrijk dat je jezelf snel op je gemak voelt, de weg door het gebouw kent, nieuwe vrienden maakt en weet hoe je werk voor school aan moet pakken. Elke klas heeft een eigen mentor. Een mentor is jouw maatje op onze school en staat voor je klaar als je vragen of problemen hebt. De mentor probeert een groep te maken van de klas, viert Sinterklaas en Kerst en gaat mee op excursies. Daarnaast helpt de mentor met zoals dat mooi heet ‘leren leren’. De mentor helpt jou met plannen, huiswerk maken en hoe je kunt leren voor verschillende vakken.

Op onze school kun je in het eerste leerjaar starten in 5 verschillende klassen, dat afhankelijk is van het advies van je basisschool:

  • mavo (vmbo-t)
  • mavo/havo
  • havo
  • havo/vwo
  • gymnasium
  • Xg

We bieden dus naast twee keuzeklassen een apart instroompunt op mavo, havo en gymnasium. In het kort vertellen we je wat over onze afdelingen op deze pagina. Veel meer informatie vind je in de subpagina’s onder ‘Onderwijs’.

Vanaf de eerste dag in klas 1 maken we ons sterk voor onze leerlingen en proberen we eruit te halen wat erin zit. We zorgen dat iedereen zijn/haar aanwezige talenten zo goed mogelijk kan benutten, zodat iedereen op eigen wijze kan bouwen aan zijn of haar toekomst. Er is zorg op maat voor leerlingen die dat nodig hebben en extra uitdaging voor leerlingen die dat aankunnen.

Wil je meer weten? Klik verder:

Ons mentorenteam van klas 1 legt samen met jou de basis voor een mooie toekomst op onze school!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.