Werken bij

Werken bij

Filters

Onze vacatures

Hier vind je onze actuele vacatures. Staat er op dit moment niets tussen? Dan hebben we momenteel geen openstaande functies.

Waarom werken op het Carolus

Op het Carolus Borromeus College werken we met passie aan gedegen onderwijs met een innovatieve inslag. We bieden een inspirerende werkomgeving waar je niet alleen jouw vakkennis kunt inzetten, maar ook zelf blijft groeien. We bieden een dynamische werkomgeving waar we blijven vernieuwen, bijvoorbeeld met ons systeem van 40-minutenlessen, plustijden en persoonlijke coaching. Als docent krijg je ruimte om jouw expertise in te zetten en mee te bouwen aan onze speerpunten versterkt talenonderwijs, internationalisering, kunst & cultuur, ondernemerschap en het uitdagende XL-Leren. Onze schoolcultuur is collegiaal en betrokken: samen zorgen we ervoor dat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

Sterk netwerk, brede kansen

Maak deel uit van OMO Scholengroep Helmond en profiteer van samenwerking, ontwikkelmogelijkheden en kennisdeling binnen vier scholen. Samen geven we vorm aan onderwijs van de toekomst.

Ruimte voor jouw expertise

Je krijgt de vrijheid om jouw vakkennis en ideeën in te zetten. Denk mee, bouw mee en maak impact met vernieuwende lesvormen zoals 40-minutenlessen en persoonlijke coaching.

Inspirerende schoolcultuur

Op het Carolus werk je in een collegiaal team dat elkaar ondersteunt. We delen onze passie voor onderwijs en stimuleren elkaar én onze leerlingen om te blijven groeien.

Ervaringen

Dit zeggen (jouw toekomstige) collega’s

“Een leerling die op de basisschool had gehoord dat hij niet kon tekenen, had daardoor zijn plezier in tekenen verloren. Na drie jaar in mijn klas kreeg ik een mail van zijn moeder: hij was uit zichzelf weer gaan tekenen. Dat zijn de momenten waarop ik weet dat ik echt een verschil heb gemaakt.”

Hoe ben je in het onderwijs terechtgekomen?
“Op de middelbare school gaf ik al bijles in wiskunde en andere vakken. Ik vond het mooi om kennis over te dragen en anderen te helpen. Ik twijfelde tussen Nederlands, wiskunde en beeldende vorming, maar koos uiteindelijk voor beeldende vorming. Dat sprak me aan omdat het niet alleen om kennisoverdracht gaat, maar ook om de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen.”

Wat maakt het Carolus voor jou ‘de plek’?
“Voor mij is het de combinatie van fijne leerlingen en collega’s én de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Ik werk vier dagen, en sta hiervan twee dagen voor de klas. De andere dagen ben ik bezig als cultuurcoördinator, sectieleider en werk ik aan onderwijsontwikkeling. Dat maakt dat ik het werk al die jaren uitdagend blijf vinden.”

Je hebt verschillende rollen. Wat vind je daarin het leukste?
“Het blijven ontwikkelen, voor mezelf en de school. Ik werk nu bijvoorbeeld samen met een collega aan een vernieuwend CKV-programma en ik begeleid jonge collega’s. Ook organiseer ik de Rome-reis. Het leuke is: als je iets wilt oppakken, krijg je hier het vertrouwen en de ruimte om dat te doen.”

Hoe zou jij het Carolus in drie woorden omschrijven?
“Georganiseerd, collegiaal en ontwikkelingsgericht. De school is goed georganiseerd, de communicatie is helder. Collega’s helpen elkaar echt en tonen oprechte interesse. En er is veel ruimte om te groeien, als je dat wilt.”

Wanneer pas je als docent goed op deze school?
“Je past goed op het Carolus als je houdt van structuur en samenwerken. Binnen de sectie stemmen we veel af en zorgen we samen voor goed onderwijs. Ruimte voor nieuwe ideeën is er zeker, maar wel in overleg. Daarnaast is betrokkenheid bij leerlingen belangrijk: je wilt hen echt verder helpen en hebt plezier in het werken met jongeren. Als je graag samenwerkt en oog hebt voor de leerling, zit je hier op je plek.”

Mariska Teeuwen

Docent beeldende vakken, Cultuurcoördinator

Meer lezen

“Je moet verder durven kijken dan het zichtbare gedrag van een leerling. Niet te snel oordelen, maar proberen te achterhalen wat er echt speelt. Een goede docent ziet de mens achter de cijfers en helpt leerlingen om het beste uit zichzelf te halen.”

Hoe ben je in het onderwijs terechtgekomen?
“Mijn route naar het onderwijs was niet gepland. Na mijn studie lichamelijke opvoeding heb ik eerst andere dingen gedaan. Uiteindelijk kwam ik via een vervangingsbaan in het onderwijs terecht en ben ik blijven hangen. Het contact met leerlingen gaf me zoveel voldoening dat ik niet meer weg wilde.”

Wat maakt het Carolus bijzonder voor jou?
“De ontwikkeling die de school heeft doorgemaakt. Toen we van de Gasthuisstraat naar deze locatie verhuisden, veranderde niet alleen de omgeving, maar ook de schoolcultuur. We zijn gegroeid van een cijferschool naar een plek waar we echt naar de leerlingen kijken als personen met unieke kwaliteiten.”

Hoe ervaar je de samenwerking met collega’s?
“We hebben korte lijntjes en een professionele cultuur waarin we elkaar uitdagen en ondersteunen. Er is veel ruimte om je mening te geven en te sparren over onderwijsontwikkeling. Dat maakt samenwerken hier heel prettig.”

Kun je een bijzonder moment delen?
“De fietstochten tijdens het Glazen Huis zijn heel bijzonder. Samen met leerlingen fietsen we een enorme afstand voor het goede doel. Het is zwaar, maar juist daardoor groeit het gevoel van saamhorigheid. Iedereen helpt elkaar en de voldoening aan het einde is enorm.”

Hoe zou je het Carolus in drie woorden omschrijven?
“Contact, veiligheid en betrokkenheid. Er is een sterke band tussen docenten en leerlingen, de school biedt een veilige leeromgeving en we zorgen echt voor elkaar.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die hier wil werken?
“Als je bevlogen bent en samen wilt werken aan goed onderwijs, dan zit je hier goed. We zoeken docenten die verder kijken dan alleen hun vak, die oog hebben voor de leerling als geheel. Je moet niet alleen vakinhoudelijk sterk zijn, maar ook bereid zijn om samen te werken en bij te dragen aan de school als geheel.”

Paul Buuts

Docent LO / Leerlingencoördinator

Meer lezen

“Ik geloof in een school waar mensen zich gezien voelen. Niet alleen leerlingen, maar ook collega’s.”

Jij bent sinds 2019 directeur van het Carolus. Hoe ben je in het onderwijs terechtgekomen?
“Eigenlijk wist ik al heel jong dat ik leraar wilde worden. Op mijn vijftiende had ik al de droom om voor de klas te staan. Het docentschap trok me enorm, omdat je echt iets kunt betekenen voor anderen. Aardrijkskunde was voor mij een logische keuze: het is een breed vak waarin van alles samenkomt – geschiedenis, geografie, natuurkunde. Maar boven alles ben ik docent, meer nog dan aardrijkskundedocent. Werken met jongeren, hen iets leren en zien groeien, dat is wat het voor mij zo mooi maakt.”

Hoe ben je doorgegroeid naar directeur?
“Ik ben begonnen als docent op de Gasthuisstraat, toen een kleinere school met een heel hecht team. In 2014 werd ik afdelingsleider onderbouw en later, in 2019, eerst interim-directeur en daarna directeur. In die tijd is er veel veranderd. Het Carolus is flink gegroeid, maar de hechte samenwerking blijft. We hebben ons ontwikkeld tot een school die minder naar binnen is gekeerd en veel meer de verbinding zoekt met de buitenwereld. Dat is iets waar ik trots op ben.”

De slogan van het Carolus is ‘Maakt jouw wereld groter’. Wat betekent dat voor jou?
“Het gaat om groei. Leerlingen groeien elke dag, als mens en als professional in de dop. Maar het geldt net zo goed voor medewerkers. Werken in het onderwijs betekent continu investeren in jezelf. En het Carolus is niet alleen een school, maar een plek waar we echt naar buiten treden, verbinding zoeken en trots durven te zijn op wat we doen. Dat zie je terug in initiatieven zoals IBC (International Business College) en evenementen waarbij we de samenleving betrekken, zoals Het Glazen Huis. Die ontwikkeling past perfect bij onze slogan.”

Hoe belangrijk is persoonlijke ontwikkeling binnen de school?
“Essentieel. Wij geloven in eigenaarschap: medewerkers krijgen ruimte om zich te ontwikkelen en nieuwe ideeën in te brengen. We stappen af van ouderwetse vormen van leiderschap waarbij alles wordt opgelegd. In plaats daarvan ontwikkelen we samen, spreken we elkaar aan op verantwoordelijkheden en groeien we als team. Met een mix van ervaren docenten en jonge, energieke collega’s creëren we een dynamische werkomgeving waarin iedereen kan bijdragen.”

Wanneer pas je op het Carolus?
“Lef en passie zijn cruciaal. Lef om dingen uit te proberen, buiten de lijntjes te kleuren en fouten te durven maken. Het Carolus is een school waar klassikaal onderwijs nog steeds de basis vormt, maar waar we ook vernieuwen. We verwachten van medewerkers dat ze meedenken en meebouwen aan die vernieuwing. En natuurlijk draait alles om de relatie met de leerling. Zonder die relatie kun je hier niet werken.”

Waar ben je het meest trots op?
“Dat het Carolus een school is geworden die in zichzelf gelooft. Toen ik hier begon, was het Carolus altijd ‘dat kleine schooltje op de Gasthuisstraat’. Maar inmiddels staan we stevig, laten we zien waar we voor staan en stralen we dat uit. De betrokkenheid en het enthousiasme van het team maken dat mogelijk. Dat raakt me en geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Wat zijn de grootste uitdagingen voor docenten en medewerkers?
“Onze leerlingen zijn fantastisch, maar de maatschappij verandert en dat vraagt iets anders van ons als onderwijs. De basisscholen leveren een andere instroom dan 20 of 30 jaar geleden, en wij moeten daar als stabiele factor mee omgaan. Inclusiever onderwijs, basisvaardigheden en digitale geletterdheid worden steeds belangrijker. We moeten meegaan met de tijd, maar ook dichtbij onszelf blijven. Het Carolus blijft een school waar vakken centraal staan, maar we kijken steeds hoe we die op een toekomstgerichte manier kunnen aanbieden.”

Ruud van de Westerlo

Directeur

Meer lezen

Contact

Heb je vragen voor ons?

Antwoord op de meest gestelde vragen vind je in de schoolwiki. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen stuur dan een e-mail naar info@carolus.nl

Neem contact op
Hey, wanneer is het volgende open huis op het Carolus

Het volgende open huis bij ons is op 31 oktober 2025. Je bent welkom van 16:00 tot 21:00.

To top