Huiswerkbegeleiding

Op onze school wordt, naast de reguliere plustijden, huiswerkbegeleiding en bijles aangeboden door HBS Huiswerkbegeleiding. HBS heeft jarenlange ervaring met het geven van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en basisschoolbegeleiding in Noord-Brabant en Limburg.

Werkwijze
Huiswerkbegeleiding is een tijdelijk hulpmiddel. Tijdens een intakegesprek worden de problemen van de leerling in kaart gebracht en worden de mogelijkheden besproken. HBS zorgt voor het op maat plannen en structureren van al het huiswerk. Bij deze aanpak hoort een logboek waarin naast het dagelijkse maak- en leerwerk alle schriftelijke overhoringen, proefwerken, tentamens en examens gepland worden, zodat er een overzicht ontstaat van wat er geleerd moet worden. De leerling krijgt veel individuele uitleg en al het leerwerk wordt overhoord. Daarnaast wordt er gewerkt aan het aanleren of verbeteren van studievaardigheden. Bijles wordt gegeven in alle vakken in een rustige één-op-één situatie en duurt 1 uur. Tijdens de bijles worden extra uitleg en tips gegeven. Ook worden er studiemanieren aangeleerd.

Voor welke leerlingen is huiswerkbegeleiding bedoeld?
Als een leerling moeite heeft met plannen, behoefte heeft aan duidelijke structuur of snel is afgeleid door telefoon of computer, is huiswerkbegeleiding een goed hulpmiddel. Maar ook leerlingen die een achterstand willen wegwerken of behoefte hebben aan extra uitleg, hebben baat bij huiswerkbegeleiding. Huiswerkbegeleiding zorgt er ook voor dat onnodige spanningen tussen ouders en kind (die veroorzaakt worden doordat ouders zich zorgen maken om het huiswerk van hun zoon of dochter) worden weggenomen.
 

Contact
Voor meer informatie over HBS kunt u terecht op onze website: www.hbshuiswerkbegeleiding.nl.
U kunt ook contact opnemen met Sanne Schermeij, vestigingsmanager HBS Helmond Carolus Borromeus College. 
e: helmond@hbshuiswerkbegeleiding.nl

Examentraining

Om ervoor te zorgen dat leerlingen zich optimaal kunnen voorbereiden op de examens, bieden wij de mogelijkheid om een extra examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden bij ons in de buurt, namelijk op het Dr.-Knippenbergcollege en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Direct inschrijven
Inschrijven voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/carolusborromeus.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op www.lyceo.nl.