Skip to content

Welkom, groep 8!

Klik op de button hierboven voor alle informatie over het aanmelden voor schooljaar 2022-2023. Op 8 en 9 maart zitten we klaar voor jullie!

 

Digitale Open Dag

Zondag 6 februari 2022. Helaas niet in ons gebouw, maar we hebben digitale alternatieven. Lees deze hele pagina goed door.

NIEUWE VIDEO
Brugklasser Daan Schuurmans presenteert het Carolus Borromeus College op geweldige wijze. Dankjewel Daan! Hoe ziet een schooldag eruit op onze school? Kijk hieronder!

HET CAROLUS IN BEELD
Wat kenmerkt nou onze school? Wat vinden wij belangrijk? Alles in één beeld hieronder.

We hebben bij ons mavo, havo en vwo. Onder die laatste vallen atheneum en gymnasium. Hieronder meer informatie over onze afdelingen.

Hieronder een derde visual: dit zijn onze speerpunten! Over XL-Leren op deze pagina veel meer informatie.

RONDLEIDINGEN
Op woensdagmiddag 23 februari tussen 15.00 uur en 18.00 uur bieden we leerlingen van groep 8 en hun ouders de mogelijkheid om door de school te lopen, de sfeer te proeven en vragen te stellen. Aanmelden kan via onze brugklascoördinator Pleuni Broeckx: p.broeckx@omosghelmond.nl. Het is belangrijk dat we weten op welke richting u zich oriënteert: mavo (en/of mavo/havo), havo (en/of havo-vwo) of vwo (en/of gymnasium/Xg). Graag ook in uw mail noemen op welke basisschool uw zoon/dochter zit.
Deze middag is niet bedoeld voor leerlingen en ouders van groep 7. Voor die doelgroep kijken we naar andere mogelijkheden van kennismaking later dit jaar.

FILMS
We lanceren hierboven een prachtige nieuwe video. Niek en Diede maakten in 2021 ook een filmpje. Die kun je hier zien. En hier zijn brugklassers aan het woord in een film van oktober 2019.

 

We hebben ook video’s gemaakt over de opleidingen mavo, havo en vwo. Zo konden we ouders toch voorlichten tijdens de lockdown.

 • Kijk het filmpje over mavo hier
 • Kijk het filmpje over havo hier
 • Kijk het filmpje over vwo hier

LIVESTREAM NOVEMBER 2020
Mocht je meer informatie willen, dan kun je ook kijken naar de livestream die we in november 2020 uitzonden. Die bekijk je hier. Sinds de livestream hebben we wel een en ander geoptimaliseerd binnen onze school, zoals ons rooster en de toevoeging van individuele coaches.

GESPREK VIA TEAMS
Onze medewerkers staan klaar en gaan graag in gesprek met leerlingen en ouders. We maken graag tijd vrij om vragen te beantwoorden! Het is vanaf deze pagina mogelijk om een afspraak te maken op zondag 6 februari tussen 12.00 uur – 14.00 uur. Er wordt dan een link toegestuurd, waarmee je via Microsoft Teams in gesprek komt met ons. Er zijn gesprekken mogelijk voor:

 • Mavo (incl. mavo/havo)
 • Havo
 • Vwo (havo/vwo, vwo gymnasium, Xg)
 • Ondersteuning en begeleiding
 • Algemeen/aanmeldingen
 1. Ga naar https://outlook.office365.com/owa/calendar/CarolusBorromeusCollege@omosghelmond.nl/bookings/
 2. Kies één van de vijf gespreksonderwerpen
 3. Automatisch zien we in de agenda 6 februari rood worden; kies rechts een tijdstip
 4. Vul uw gegevens in, vink het onderste hokje aan
 5. Klik op Reserveren.

MEELOOPMIDDAGEN
Ben je leerling in groep 8 en wil je een keer sfeer proeven en meelopen? Dat kan! Schrijf jezelf in voor de meeloopmiddagen. Neem daarvoor contact op met mevrouw Broeckx via p.broeckx@omosghelmond.nl.
Meer informatie:
Meeloopmiddagen
op 19 en 26 januari en op 9 en 16 februari, steeds van 14 tot 16 uur. Er is nog plaats!
Pre-gymnasiummiddag op 14 februari van 16 tot 19 uur. Voor eten wordt gezorgd!

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.