Skip to content

Verslag reis Oeganda

Zoals veel van jullie misschien wel weten, zijn twee leerlingen van het Carolus naar Oeganda gegaan. Hierbij is een kort verslagje van deze indrukwekkende belevenis.

Wij zijn met twee leerlingen van de Knip (Isabelle Manders en Fleur Koolen), twee leerlingen van het Carolus  (Tim Swinkels en Julia van de Brug), twee docenten (mevrouw Promper en mevrouw Van den Akker) en Hermine van Stichting Obumu naar Oeganda gegaan.

Met een grote groep leerlingen van beide scholen zijn wij al lang bezig met het project voor twee scholen in Oeganda. Dit is een basisschool en een middelbare kostschool. Nu konden we er zelf naartoe gaan om te zien waar wij ons al zolang voor hebben ingezet. We hebben veel geholpen op de scholen en veel spullen meegenomen die zij daar kunnen gebruiken. Ook hebben we geschilderd, lessen gegeven, eten voor de kinderen opgeschept en natuurlijk met allemaal mensen gecommuniceerd. We hebben heel hard ons best gedaan en we hebben veel bereikt in de twaalf dagen dat we er waren.

De eerste nacht hebben we doorgebracht bij nonnen, we hebben toen meteen kennis gemaakt met de wegen en chaos in het verkeer van Oeganda.  Na deze eerste nacht zijn we vier dagen naar een basisschool gegaan en zijn we in een huis in de buurt daarvan verbleven. Deze dagen bestonden vooral uit lessen geven en lessen bijwonen. Ze waren heel erg dankbaar voor alles dat de stichting heeft gedaan en we hebben veel liedjes en dansjes gezien die de kinderen voor ons hadden ingestudeerd. In Nederland hadden we veel geld opgehaald en hier was een klaslokaal van gebouwd. Deze hebben wij ook geschilderd toen wij er waren. De kinderen waren heel erg onder de indruk van ons en lieten dit ook merken, dit was heel leuk om te zien.

Ook bij de middelbare school waren ze dankbaar voor onze komst. Hier hebben we vooral met de leerlingen gesprekken gevoerd en lessen bijgewoond. Dit was heel erg interessant voor ons, maar ook voor hen. Ook hier hebben we veel geschilderd in klaslokalen. We hebben ook veel brieven beantwoord van de leerlingen en zelfs nog een les aardrijkskunde gegeven,

We hebben heel veel geleerd van de reis en de mensen die we hebben gesproken. Vooral de dankbaarheid en gastvrijheid is iets waar wij hier nog wel van kunnen leren. Het was heel mooi om mensen die het zwaar hebben, hulp te kunnen geven en te kunnen bijdragen bij de scholen die wij hebben bezocht.

Kortom, het was een geslaagde reis! We hebben heftige dingen gezien, maar zeker ook veel mooie en speciale momenten gehad. We hebben heel veel meegemaakt. Benieuwd? Hier is de link van het reisblog: Reisblog: http://juliavandebrug.reislogger.nl/

Door Julia van de Brug

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.