Skip to content

Sterre en Ching gaan naar Amerika met zelfgebouwde robot

Vorig jaar gingen acht leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege naar Californië om mee te doen aan robotcompetitie. Die robot bouwden ze zelf, samen met studenten Mechatronica van Fontys Hogescholen. Dit jaar doen we opnieuw mee. Leuk nieuws! Onze eigen Sterre Ruimerman (16) en Ching Chou (16) van vwo 5 doen ook mee! “Dit gaat echt ontzettend gaaf worden.”

De groep Helmondse leerlingen is vorige week gekozen. Het gaat om negen scholieren die zichzelf aan een kleine jury presenteerden. In totaal waren er namelijk meer leerlingen die mee wilden en die ook erg geschikt waren vanwege bijvoorbeeld kennis, talent, potentie en/of passie. Wie mogen er uiteindelijk mee in schooljaar 2018/2019? Bjorn, Koen, Tessa, Femke, Nikki en Brady van het Dr.-Knippenbergcollege, Ching en Sterre van onze school en Martijn van het Vakcollege Helmond.

We gaan het team Force Fusion de komende maanden volgen. Hieronder foto’s van de eerste teamavond. De leerlingen hebben al geoefend met 3d-tekenen en maakten kennis met de robot van het vorige schooljaar.

Hier vind je de film (8 minuten) van ons avontuur in maart 2018:

 

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.