Skip to content

‘Politiek is niet altijd gemakkelijk!’

Op woensdag 20 november vond het slotdebat plaats van Carolus in de politiek.

In de raadzaal van Helmond kwamen zeven leerlingenfracties bijeen om te vergaderen over diverse voorstellen voor de lokale politiek. Het debat werd voorgezeten door de heer Roefs.

In de eerste termijn kwamen diverse onderwerpen ter tafel: van een disco voor de jeugd in de Rijpelberg tot de afschaf van aardgas. De fracties moesten even op stoom komen, maar eenmaal op dreef ontstond er in de tweede termijn een uitdagend debat.

De voorzitter moest regelmatig de debatrondes afhameren, want in hun enthousiasme bleven de leerlingen argumenten op elkaar afvuren. Soms stonden de fractieleden met hun mond vol tanden, maar zoals de voorzitter aangaf: ‘Politiek is niet altijd gemakkelijk!’ PFAS-regels, zonnepanelen, het klimaat bleek ook voor de leerlingen van 3 gymnasium een hot item. Uiteindelijk werd het voorstel van fractie Next Generation dan ook met een meerderheid aangenomen. Als het aan deze leerlingenfractie ligt, zijn alle Helmondse huizen binnen afzienbare tijd van het aardgas af!

Met een aangenomen voorstel kon de raad de vergadering tevreden afsluiten. Bovendien hebben de leerlingen flink wat opgestoken van de lokale politiek en het voeren van een debat. Uiteindelijk werden Julius van Bree en Thomas van Velthooven door de raadsgriffier en voorzitter van de vergadering gekozen tot beste debaters.

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.