Alle overige kosten

Het schooljaar begint. Wat heeft uw zoon of dochter nodig bij gym, tekenles en andere lesactiviteiten? Scroll naar beneden, naar het deel van deze pagina onder de grote foto.

Buiten de algemene ouderbijdrage worden ook kosten in rekening gebracht voor excursies, activiteiten en projecten die door school worden georganiseerd. Hier vindt u een overzicht per leerjaar met de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht.

Deze excursies, activiteiten en projecten maken deel uit van het lesprogramma. We vinden het van groot belang dat alle leerlingen hieraan deelnemen, maar we kunnen deelname niet verplichten als we hiervoor kosten bij ouders/verzorgers in rekening brengen. Voor deze activiteiten ontvangt u vooraf een inschrijfformulier dat ingeleverd dient te worden bij de receptie van de school. Naar aanleiding daarvan ontvangt u een factuur. Wanneer een leerling niet deel neemt aan de excursie zal er op school een vervangend programma gevolgd worden.

In de jaarplanning kunt u terugvinden wanneer deze excursies, activiteiten en projecten georganiseerd worden.

Overige kosten

Gymkleding
Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding wordt gesport in een zwarte broek en wit shirt. Zoals uitgelegd tijdens de kennismakingsavond, streven we ernaar dat elke leerling hetzelfde tenue draagt tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. Hiervoor werkt de school samen met het bedrijf Sport2000. De kosten hiervoor bedragen € 25,- (€ 15,- voor een sportshirt met logo en € 10,- voor een short). Op donderdag 27 augustus kunnen de leerlingen de kleding passen. Sportkleding dient direct afgerekend en meegenomen worden. Als de juiste maat niet op voorraad is, dan wordt deze besteld en dient deze bij levering contant te worden voldaan.

Tekendoos
Er wordt van elke leerling verwacht dat er een tekendoos en gevulde ringband aangeschaft wordt. U kunt deze bestellen tegen een speciale prijs bij CIVO BV. Ga hiervoor naar www.leerlingenpakket en kies voor Carolus Borromeus College. De tekendozen zullen in de eerste les beeldende vorming worden uitgereikt. Deze doos wordt exclusief bij beeldende vorming gebruikt (bewaard in de klas) voor de hele periode dat ze beeldende vorming hebben en blijft eigendom van de leerling.

Overige benodigdheden
Hieronder staan voor leerjaar 1 en 2 voor alle afdelingen een overzicht van schoolbenodigdheden die de ouders zelf aan dienen te schaffen.

• Leerjaar 1 mavo-plus
  • Leerjaar 1 havo/vwo