Skip to content

Onze Open Dag komt eraan: 9 februari!

Op zondag 9 februari is onze jaarlijkse Open Dag. Onze deuren zijn geopend van 11:00 tot 15:00 uur. Het belooft weer een hele mooie, gevarieerde dag te worden! Nog even aftasten en sfeer proeven: jij bent van harte welkom samen met je ouders! Nadat je jezelf hebt ingeschreven krijg je een plattegrond van het gebouw. Met deze plattegrond kun je zelf op pad gaan, maar natuurlijk hebben we ook leerlingen van het Carolus klaarstaan die jou graag wegwijs maken door de school. Zij kunnen je ook van alles vertellen over de school, de vakken en de docenten.

Er is veel te beleven
Op de Open Dag laten we je zien wat we bedoelen met onze slogan: het Carolus maakt je wereld groter. Je proeft van onze afdelingen, van mavo-plus tot gymnasium, en je ziet wat we zoal doen binnen het International Business College, ons unieke XL-leren, vakken als Global Issues en 3D-design en veel, heel veel meer. Wat doen we allemaal met kunst en cultuur? Waarom zijn we zo trots op onze vakken muziek en beeldende vorming? Hoe laten we je kennismaken met Engels, Frans, Duits en andere talen? Dat en nog veel meer beleef je op 9 februari op onze school aan de Markesingel 2. En ja hoor, natuurlijk hebben we onze gymzaal weer ingericht als een uitdagende apenkooi.

De mentoren van de afdeling mavo-plus of de afdeling havo/atheneum/gymnasium zijn in het atrium aanwezig om vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de begeleiding die je krijgt in klas 1, zoals tijdens de introductieweek of in de mentorlessen. Je zult merken dat we onze uiterste best doen om het jou zo goed mogelijk naar je zin te maken op het Carolus en jou te helpen als het even niet zo goed lukt.

Proef de sfeer
We proberen jou zo goed mogelijk te laten ervaren hoe het is om een leerling te zijn op onze school. Loop gerust alle lokalen binnen. Snuffel eens in de boeken bij geschiedenis, draai aan het tellurium bij aardrijkskunde, plof op de bank bij Nederlands, voer een proefje uit bij scheikunde, kijk door de microscoop bij biologie, schrijf je naam in het Latijn of Grieks, maak de quiz bij Duits en vertaal de eerste zinnen bij Frans. Je leert ook veel over onze leuke activiteiten buiten de les. Je proeft van de leuke sfeer en je leert hoe we ervoor zorgen dat je thuis weinig huiswerk hebt en dat je je iedere dag fijn voelt op school. Je diploma halen is ons gezamenlijke doel, maar een fijne schooltijd is minstens zo belangrijk!

Leerlingen en medewerkers heten je welkom, of je nu in groep 8 of in groep 7 zit, en of je nu een ouder meeneemt of je hele familie. Tot zondag 9 februari!

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.