Skip to content

Digitalisering op het Carolus

Digitalisering op het Carolus

Zoeken

Dagelijks maken we gebruik van een smartphone, tablet, computer of laptop. Op het Carolus willen we onze leerlingen voorbereiden op een digitale toekomst. We vinden het belangrijk dat leerlingen tijdens het leerproces gebruik maken van ICT. Daarom werkt elke leerling in klas 1 met een eigen notebook.

Combinatie van moderne en traditionele hulpmiddelen
Afwisseling tussen gebruik van boeken en digitale middelen in de lessen vinden we belangrijk. Leerlingen zullen niet elke les gebruik maken van de notebook. We zullen de notebook altijd inzetten als hulpmiddel. Bij sommige vakken is de lesmethode digitaal beschikbaar en werk je in een ‘digitaal’ boek. Voor andere vakken kan de notebook gebruikt worden voor het maken van aantekeningen, het kijken van een filmpje of het uitwerken van opdrachten, maar blijf je gebruik maken van de papieren boeken. We gebruiken hiervoor de term blended learning: we gebruiken digitale middelen én blijven werken met traditionele leermiddelen.

Een lichtere rugzak!
Door het werken met notebooks sluiten we beter aan bij vervolgopleidingen, waar gebruik wordt gemaakt van notebooks door studenten. Het werken met een groter scherm en vast toetsenbord is makkelijk dan een telefoon of tablet. Bijkomend voordeel is dat de rugzak wat lichter is omdat je niet meer voor elk vak boeken hoeft te sjouwen.

De aanschaf
Ouders/verzorgers kunnen zelf een notebook kopen of kunnen er een aanschaffen via school. Voor deze tweede optie werken we samen met The Rent Company. Na de inschrijving van uw zoon/dochter op het Carolus ontvangt u uiteraard bestelinformatie en informatie over het verloop van de verdere procedure. Bij The Rent Company kunt u een bestelling plaatsen via een webshop en daarbij heeft u keuze uit verschillende modellen, voorzien van een beschermhoes en een passende service en verzekeringsmogelijkheden. 

Aanbod voor schooljaar 2023-2024 via The Rent Company 
We bieden volgend schooljaar verschillende devices aan in de webshop van The Rent Company. In deze flyer vindt u een overzicht van de modellen die we via school aanbieden in de webshop van The Rent Company voor schooljaar 2023-2024, alsmede toelichting op de huur- en koopprijzen (inclusief het Easy4U abonnement).

The Rent Company heeft verschillende filmpjes gemaakt met meer informatie:

Informatie over een educatielaptop
Informatie over het Easy4you abonnement

De polisvoorwaarden van het Easy4u-abonnement van The Rent Company vindt u hier.

Tegemoetkoming
Indien u niet kunt voldoen aan de financiële verplichting van een notebook, kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld via tel. 0492-522828. Zodra Stichting Leergeld akkoord heeft gegeven voor een bijdrage, maakt Stichting Leergeld een vouchercode aan die gekoppeld is aan een persoonlijk account in de webshop. Met die vouchercode kunt u in de webshop een bestelling plaatsen, waarna de OMO Scholengroep Helmond het restantbedrag voor haar rekening neemt. Het device wordt vervolgens klaargemaakt door The Rent Company. U heeft daar geen omkijken meer naar.

Een overzicht van de veel gestelde vragen en antwoorden vindt u hier.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.