Skip to content

Met kippenvel over ‘de rode loper’

Als brugklasmentor wil je het thema ‘Pesten’ liever voorkomen dan genezen. Theaterbureau De Rode Loper maakt dit gevoelige onderwerp op een bijzondere manier bespreekbaar.

Een dynamische voorstelling met veel humor, maar er zijn ook momenten waar je even stil van wordt. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke verhalen en ervaringen en krijgen de leerlingen de gelegenheid om zelf een rol te spelen in het theaterstuk. Dan blijkt er in die stille en verlegen leerling ineens een super acteertalent schuil te gaan. Ik denk dan: “Yes! Hier zit een (onzichtbaar) stukje weerbaarheid dat alleen nog maar kan groeien.” Daar krijg ik als mentor kippenvel van.

Ik kan de voorstelling inmiddels dromen, want ik mag al jaren meekijken, observeren en genieten van de reacties en persoonlijke inbreng van de leerlingen. Toch is het elk jaar anders, de ene klas is immers de andere niet, maar dat de voorstelling binnenkomt, is zeker! En dat is niet alleen de verdienste van deze geweldige acteurs, maar ook de vaak verrassende bijdrage van je mentorleerlingen. Aan de manier waarop zij zich openstellen, meepraten en meedenken over het thema pesten, zie je als mentor of het wel of niet goed zit in de groep en of er nog een taak voor je ligt. Helaas geeft De Rode Loper geen 100% garantie op een ‘pestvrij’ schooljaar, maar als de klas zich als een hechte groep gedraagt, moet je dat koesteren, belonen en blijven stimuleren. Dit jaar ben ik een trotse mentor van een hele fijne klas. Daar doe je het toch voor!

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.