Skip to content

Gymnasiumdag 2018

Onlangs vond de zevende editie van de Gymnasiumdag plaats; speciaal georganiseerd voor de gymnasiasten van onze school.

Deze dag heeft twee belangrijke doelen: ten eerste dat de gymnasiasten van de verschillende jaarlagen elkaar beter leren kennen, en ten tweede dat de rest van de school de gymnasiasten beter leert kennen. Uiteraard weet men wel dat die “iets” met Grieks en Latijn doen, en met de Oude Geschiedenis, maar daar blijft het dan vaak bij.

Nu was het van begin af aan duidelijk: in een met gymnasiasten gevuld atrium werd de dag geopend met een prachtige vertelling door de Nijmeegse meesterverteller Paul Groos. Vol aandacht werd er geluisterd naar zijn versie van een aantal Metamorfosen van de Romeinse dichter Ovidius.

Na deze plenaire sessie gingen de gymnasiasten uiteen in groepen, die elk iets deden, gerelateerd aan de Klassieke Oudheid. Zo was er een workshop “verhalen vertellen”, onder leiding van de genoemde Paul Groos. Daarbij werd ingegaan op de vraag hoe een verhaal in elkaar zit, waarna men zelf een verhaal moest schrijven. Mariska Teeuwen liet de gymnasiasten een antiek fries namaken in beeldjes van staaldraad, voorzien van gips. Prachtig! De resultaten staan tentoongesteld in het vaklokaal, 205.

Bij Sonja Hillekens, geholpen door leerlingen van klas 5 gymnasium, konden er op de Klassieke Oudheid gebaseerde spelen worden gespeeld. En zo waren en nog meer mooie workshops, waarin verschillende vakken hun raakvlakken met de cultuur van het oude Griekenland en het oude Rome lieten zien, zoals de vakken wiskunde, met Robert van den Elsen, waar het ging om het sterrenbeeld Orion, LO, met Siem Voermans, die met de gymnasiasten op Griekse wijze ging speerwerpen, en muziek, met Bram Bosmans. En niet te vergeten het brein achter de dag, Thera Alexander-Boerma, die, geïnspireerd door de graffiti uit Pompeï, modern-klassieke graffitikunst liet maken.

Omdat de catering van school voor een mooie, gevarieerde lunch had gezorgd, was er niemand die het middagprogramma niet aankon.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.