Skip to content

Geef zelf je grenzen aan!

Liefde, seksualiteit, grensoverschrijdend gedrag en sexting. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de voorlichtingen Gevaarlijke Liefde van Humanitas en Vlaggensysteem van de LEVgroep.

“Is dit normaal gedrag?” luidt de vraag van de voorlichter. Een 2 gymnasium klas heeft zojuist gekeken naar een videoclip waarin een schaarsgeklede dame staat op het podium te dansen terwijl twee rappers haar een cijfer geven. “Nee, zo gaat het alleen maar in videoclips. Niet in het échte leven!” antwoordt een jongen uit 2 gymnasium. “Ja, ik zou er als meisje écht nooit zo bij gaan lopen”, valt een andere leerling hem bij. De klas komt uiteindelijk tot de conclusie dat de vrouw in de clip een stereotypering is.

En dat is niet de enige discussie die er gevoerd wordt. Ook stellingen als “in het openbaar mag je zoenen” en “als ik een naaktfoto ontvang van iemand anders, stuur ik hem door” lokken een gesprek uit. Verder beoordelen de leerlingen verschillende situaties met betrekking tot seksualiteit; Wanneer gaat het te ver voor jou en zeg jij stop?

Het doel van deze voorlichting is weerbaarheid van leerlingen en preventie rondom seksualiteit en relaties. Wat de leerlingen geleerd hebben tijdens de voorlichting? “Dat je zelf kunt aangeven wat je wel en niet wilt”, zegt er een. “Dat je voorzichtig moet zijn met foto’s die je maakt en verstuurd”, zegt een ander.

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.