Skip to content

FIRST Lego League

Zaterdag 8 december was weer de regiowedstrijd van de First Lego League (FLL). Deze werd gehouden op Hogeschool De Kempel in Helmond.

De Caroleaantjes is het team van het Carolus Borromeus College. Het team wordt beoordeeld op inzet, sociaal gedrag en enthousiasme. Ook moeten ze een presentatie houden over een oplossing die het team heeft gevonden voor een specifiek probleem.

Het onderwerp voor dit jaar was ‘Into Orbit’. Waarbij gezocht moet worden naar oplossingen voor problemen waar astronauten tijdens een ruimtereis tegen aan lopen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld: verveling, gebrek aan beweging en eenzaamheid. De Caroleaantjes hebben een oplossing gevonden in de vorm van Virtual Augmented Reality (VAR). Een virtuele applicatie voor de ontspanning met een escaperoom voor in de ruimte en een andere toepassing om trainingen in de ruimte uit te voeren via de VAR-bril. Hierbij kunnen simulaties gemaakt worden waarbij bijvoorbeeld een onderdeel van het ruimtestation stuk is en de astronaut het zou moeten repareren als training. Dit kan doordat er over het echte onderdeel een virtueel onderdeel via de bril wordt getoond, waarbij dus virtueel het onderdeel gemaakt moet worden.

Maar het is ook een Legowedstrijd, een wedstrijd waar een team een robot moet bouwen van Lego en deze moet programmeren om zo veel mogelijk opdrachten op een mat in 2,5 minuut te voltooien. Deze opdrachten zijn allemaal ook van Lego gemaakt. Zo’n opdracht kan zijn; het ophalen van modellen die verspreid staan op de mat, maar ook het omzetten van een hendel.

Er zijn verschillende prijzen te winnen en de Caroleaantjes hebben de robot ontwerpprijs gewonnen. De jury was zeer te spreken over de inventieve manier om opzetstukken op de robot te zetten waarbij met een kleurensensor de opzetstukken worden herkend en de robot vervolgens het juiste programma klaar zet om uit te voeren.

Het was een leuke dag waarbij er genoeg te doen was.

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.