Skip to content

Creatief bezig zijn bij Latijn

“Het is leuk om de les soms even wat anders aan te pakken”, zegt docent Klassieke Talen Thera Alexander-Boerma van onze school. Bij Latijn hebben leerlingen van gymnasium 3 drie weken bezig hun creatieve vaardigheden aangeboord. De resultaten zijn erg mooi!

Taal én cultuur
De opdracht: maak een grafische weergave van een gebouw dat je kent uit het oude Rome, zoals de boog van Constantijn, het Forum Romanum, het Pantheon of de Sint-Pietersbasiliek. Pak de essentie van het gebouw. Hoe zou de tekening er op een shirt uitzien? “We hebben het bij Latijn echt niet alleen over de taal”, glimlacht de docente. “Ook de cultuur is heel interessant. Af en toe is het goed om een project buiten de kaders aan te bieden, zodat de leerlingen even met hun handen aan de slag kunnen. Ieder op zijn eigen niveau, niet iedereen is natuurlijk even creatief. Maar moet je kijken hoe leuk de eindresultaten zijn!”

Creatieve gymnasiasten
De tafel ligt vol met mooie concepten die inderdaad zo op een shirt zouden kunnen worden geprint. Eén leerling heeft de koe bij de horens gevat en zelfs echt een shirt bedrukt. “Sommigen zijn vormen gaan knippen, anderen hebben brushpens gebruikt: ik was echt onder de indruk van de vindingrijkheid. En de leerlingen hebben ervan genoten. Naast het ontwerp hebben ze allemaal achtergrondinformatie over het gebouw aangeleverd. Samen leverde dat het eindcijfer op. Het was een leuk experiment dat we vaker kunnen doen.”

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.