Skip to content

Onze school en het coronavirus

Leren op afstand
Samenwerken en leren via de omgeving van Office 365: hier informatie over het inloggen.

Meekijken op afstand
Bij vragen van leerlingen, ouders en personeel kunnen we met u meekijken op afstand. We vragen u dan om Teamviewer op te starten, maar dat zit aardig verstopt op de website van Teamvier. Daarom ook even hier de link: klik hier voor Teamviewer-quicksupport. Een applicatie opent; deze hoeft niet te worden gedownload.


Het nieuws

Op deze pagina informeren wij u over de maatregelen die we nemen als het gaat om het coronavirus. Informatie kan dagelijks aangevuld of gewijzigd worden; wij volgen iedere dag de richtlijnen van het RIVM.

Schooljaar 2020-2021

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief december 2020
Nieuwsbrief november 2020
Nieuwsbrief oktober 2020
Nieuwsbrief september 2020
Nieuwsbrief augustus 2020

Brieven

2021-06-02 Volledige heropening scholen
2021-05-27 Heropening scholen
2021-04-29 Onderwijs na de meivakantie
2021-04-26 Zelftest
2021-04-09 Balans en vooruitblik
2021-02-26 Informatie weer naar school
2021-02-01 Update online lessen
2021-01-13 Verlenging lockdown overige leerlingen
2021-01-13 Verlenging lockdown eindexamenleerlingen
2020-12-18 Nieuwe informatie eindexamenleerlingen
Bijlage: Extra lessen januari 2021
2020-12-15 Informatie lockdown december
2020-10-15 Mondkapje OSH
2020-10-02 Mondkapjes, activiteitenweek en ouderraad
2020-09-29 Coronacrisis

Update 08-06-2020

Een nieuwe brief voor al onze leerlingen en hun ouders (niet de examenklassen):
bijlessen voor leerlingen uit leerroute 2 + 3.

Update 30-05-2020

Twee nieuwe brieven zijn verstuurd:

Update 26-05-2020

Onze school gaat weer open vanaf 2 juni, de dinsdag na het pinksterweekend. Hoe gaan we nu verder? Dat lees je in deze brief, die we vandaag verstuurden naar onze ouders en leerlingen.

Update 06-05-2020

We stuurden een brief naar al onze leerlingen (exclusief de examenkandidaten) en hun ouders over de laatste weken van dit schooljaar. In de brief meer informatie over de leerroutes, het portfolio, resultaatverbeteringstoetsen en wat te doen bij absentie.
De brief is ook hier te downloaden. Leerlingen kregen in hun mail de uitleg via een video!

Bovendien hebben we aangegeven dat de plustijden vanaf volgende week worden opgestart. Hier het schema.

Update 29-04-2020

Op woensdag 6 mei hervatten we de online lessen via Teams volgens het reguliere rooster in Magister, met lestijden van 30 minuten. Dinsdag 5 mei was al een vrije dag (Bevrijdingsdag), ook op maandag 4 mei zijn de leerlingen nog vrij.

Er ging vandaag een nieuwe brief uit naar ouders en leerlingen van de voorexamenklassen (3M, 4H, 4V en 5V).

Update 22-04-2020

Uiteraard hebben we gisterenavond kennisgenomen van de persconferentie van het kabinet; de verlenging en in enkele gevallen versoepeling van maatregelen om langzaam terug te keren naar een samenleving zoals we die gewend zijn. Ook het onderwijs kwam uitvoerig aan bod. We hebben deze brief gestuurd naar onze leerlingen en hun ouders.

Update 17-04-2020

De meivakantie staat voor de deur. In deze brief praten we alle leerlingen en ouders/verzorgers bij over de laatste ontwikkelingen en de situatie na de meivakantie.

Update 10-04-2020

Op woensdag 8 april is de aangepaste slaag-/zakregeling bekendgemaakt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Vandaag informeerden we ouders en leerlingen over de consequenties van deze regeling. Ook leggen we uit hoe de komende periode eruit zal zien met betrekking tot herkansingen, resultaatverbeteringstoetsen en examenuitslagen. Bekijk de brieven voor 4 mavo, 5 havo en 6 vwo.

Update 09-04-2020

Er is een nieuwe brief gestuurd naar alle ouders en leerlingen. Lees hem hier.

Update 01-04-2020

Vandaag zijn er twee nieuwe brieven naar ouders gestuurd:

Update 27-03-2020

Vandaag hebben al onze leerlingen en hun ouders een nieuwe brief ontvangen. U kunt hem hier downloaden.
Bij het bericht zaten drie bijlage:

Rooster lessen vanaf 27 maart
Stappenplan voor een weekplanning
Stappenplan huiswerk maken

Update 24-03-2020

Gisterenavond maakte het kabinet verscherpte maatregelen bekend om het coronavirus onder controle te krijgen. Vanochtend heeft de minister van Onderwijs meer duidelijkheid gegeven over de gevolgen voor het onderwijs.

  • Het centraal examen komt dit schooljaar te vervallen.
  • Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen.
  • Er volgt zo spoedig mogelijk informatie over de nieuwe slaag-zakregeling en de herkansingen.
  • Het Centraal Praktisch Examen handvaardigheid voor leerlingen van alle afdelingen komt te vervallen omdat dit onderdeel uitmaakt van het centraal examen.  

Wat betekent dit concreet voor onze examenkandidaten? Dat lees je in deze brief, vandaag verstuurd.

Update 22-03-2020

Vandaag ging deze brief naar al onze leerlingen en ouders.

Update 18-03-2020

Vandaag ging deze brief naar al onze leerlingen en ouders, met daarbij handleidingen over Office 365 en Microsoft Teams.
Naar aanleiding van het besluit in Den Haag over de doorgang van schoolexamens, kregen ouders en leerlingen van onze examenklassen vandaag ook nog een tweede brief.

Update 17-03-2020

De NOS kopt deze middag: “Schoolexamens gaan door, later besluit over centrale eindexamens”
Wij hebben dit nieuws uiteraard tot ons genomen; we gaan hier morgenvroeg intern over in beraad en communiceren ‘s middags erover naar ouders.

Wij zijn op vier scholen aan het werk voor onze leerlingen: onderwijs op afstand! We bekijken alle mogelijkheden: chatten met de docent, samenwerken in documenten, video’s bekijken met uitleg, een digitaal mentoruur en (examen)oefenstof via e-mail. Iedereen krijgt zo snel mogelijk meer informatie. We maken er samen het beste van!

Onderwijs op Afstand

Update 16-03-2020

  • Vandaag is deze brief verstuurd aan alle ouders. Met daarbij twee bijlagen:
    • Hier lezen leerlingen/ouders precies hoe ze kunnen werken en mailen in Office 365.
    • Kluisjes, digitale bestanden en boeken lenen op 17 en 18 maart: klik hier.

Update 15-03-2020, 18:30 uur: onderstaand bericht is zojuist verstuurd naar alle ouder(s)/verzorger(s):

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

u heeft uiteraard het nieuws gevolgd. Onze regering heeft vandaag in een nieuwe persconferentie medegedeeld dat de scholen in het hele land dicht zijn tot en met maandag 6 april. Dit betekent dat alle lessen en toetsen vanaf morgen komen te vervallen. Welkom zijn kinderen van ouders in cruciale sectoren, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of bij hulpdiensten.

Wij zetten morgen, maandag 16 maart, ons beraad van de directie en ons crisisteam voort. In de loop van de dag ontvangt u van ons een nieuwe e-mail. We informeren u dan over hoe wij ons onderwijs de komende weken zo goed mogelijk op afstand onderhouden, met daarbij een prioriteit voor onze examenkandidaten.

Wij benadrukken dat onze deuren vanaf 08:30 uur openstaan voor leerlingen met ouders in cruciale beroepen. 

Update 15-03-2020: het kabinet heeft vandaag een spoedberaad met het RIVM en de Federatie van Medisch Specialisten (FMS); daarnaast spreekt het kabinet met onderwijsorganisaties. Na de overleggen komen we vandaag (zondag) nog met meer informatie over de mogelijke aanscherping van eerder genomen maatregelen.

Update 13-03-2020: download hier de brief die we vandaag aan ouders verstuurden.

Gezondheid
Op 6 maart heeft het RIVM geadviseerd om bij verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Wij vragen leerlingen dringend om bij koorts, grieperigheid, verkoudheid en/of hoesten thuis te blijven. Een kuchje is daarbij geen hoesten, maar uit voorzorg sturen wij leerlingen wél naar huis als zij daadwerkelijk hoesten of overduidelijk verkouden zijn. Bij twijfel neemt de school contact met ouders op om te overleggen. Hierbij volgen wij het reguliere protocol. Twijfelt u? Wij kunnen u helaas niet adviseren: u maakt zelf de keuze.

Ons programma
Sociale onthouding: dat betekent een en ander voor de externe activiteiten die we gepland hebben. Het Carolus kiest ervoor om alle excursies, projecten en activiteiten tot en met 3 april te annuleren. Alle ouders/verzorgers zijn hierover op vrijdag 13 maart geïnformeerd via een brief (zie link hierboven).

Crisisteam
Op 11 maart is er een crisisteam gevormd dat op 12 maart uitvoerig de impact besproken heeft; het team blijft elkaar de komende tijd veelvuldig zien. Prioriteiten: het virus niet verder verspreiden en de continuïteit van ons onderwijs zo goed mogelijk bewaken, waarbij de examens duidelijk een prioriteit hebben.

Vragen?
Heeft u vragen? Stelt u deze dan via de gebruikelijke kanalen. De contactgegevens staan hier.

Meer weten
Aanvullend op deze berichtgeving willen wij graag verwijzen naar deze pagina van Vereniging OMO, waar onze school deel van uitmaakt.

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.