Skip to content

Condoleanceregister Antoon van Eijk

Maandag hebben we het trieste bericht ontvangen dat onze collega Antoon van Eijk is overleden. Antoon was als docent Engels bijna 40 jaar verbonden aan het Carolus Borromeus College. Antoon mocht helaas niet ouder worden dan 62 jaar.

Deze maand precies een jaar geleden kreeg Antoon te horen dat hij ernstig ziek was. Hoewel Antoon wist dat hij niet meer zou genezen, waren de tussentijdse uitslagen van zijn behandeling steeds goed. Twee weken geleden kregen we het bericht dat Antoons onderhoudskuren zijn werk deden. Voor we het wisten zat Antoon alweer klaar voor de online lessen en hij nam zelfs een mondeling af in het ziekenhuis. Hoe anders verliep het in de dagen daarna.

We hoopten op een wonder, maar dat bleef uit. Door ernstige complicaties verloor hij maandagavond zijn strijd. Antoon zou op 30 maart aanstaande zijn 40-jarig jubileum vieren. 40 jaar docent Engels, 40 jaar onderwijs, 40 jaar Carolus. Dat mag Antoon niet meer meemaken, maar wat zou hij trots zijn geweest. En wij op hem.

Dit bericht komt hard aan. We leven mee met zijn vrouw Berry en de kinderen.

We bieden hieronder de gelegenheid aan om een bericht achter te laten voor de familie van een collega die we niet zullen vergeten.

Info

Delen!

99 Comments

 1. Een fijne docent Engels ( Mr Bean en songteksten Sting blijven voor altijd verbonden aan meneer van Eijk ) en een hele fijne collega. Ik zal je missen, Antoon!

 2. Dear family,

  Wat gaat het dan ineens verschrikkelijk snel. Vanuit Helmond leven wij ontzettend met jullie mee, we missen hem nu al.
  Antoon was een fantastische man van wie ik veel heb mogen leren. Niet teveel aanmodderen en zeggen waar het op staat en wat er nodig is. Zoals Antoon het zelf noemde “a little less conversation and a little more action, please”.

  Heel veel sterkte met dit verlies. Mogen de mooie herinneringen aan Antoon jullie kracht geven deze periode

  Liefs
  Paul Buuts

 3. Wat een verdrietig nieuws.
  Zo jong en nog zo gedreven voor zijn vak.
  Sterkte voor zijn gezin en collega’s.

 4. Beste Antoon,

  Goede adviezen en ook stevige kritiek. Altijd was je eerlijk en scherp.
  Als leerling heb ik je mogen leren kennen en als collega heb ik van je afscheid mogen nemen.
  Passie voor je vak en je school, je was altijd bereid om te helpen en je kennis te delen.

  Dat ga ik missen.

  Sterkte voor iedereen die je achterlaat.

  Karin

 5. Jeetje wat een schok! De leraar die ik als eerste zag toen ik destijds op 4 havo op Carolus kwam na de mavo. Wat een fijne vent altijd, eerlijk, recht door zee en veel humor. Heel veel sterkte voor iedereen die m liefhad.

 6. Bedankt voor je fijne lessen, je heerlijke Britse humor en ontdekking van Roald Dahl.

 7. Familie en collega’s,

  Mijn dochter, Ismay Leijgraaf, vertelde mij over het overlijden van de heer van Eijk. Wat een verdrietig nieuws.

  Heel goed kende ik hem niet, mijn dochter daarentegen veel beter. Zij had grote moeite met Engels en daar hebben de heer van Eijk en ik een goed gesprek over gehad in het vierde leerjaar. Vervolgens heeft hij haar alle handreikingen gegeven om haar Engels te verbeteren. Dat ging met ups en downs, mede omdat een kind in die ontwikkelingsfase moet ontdekken dat je onderwijs volgt voor jezelf.

  Toen mijn dochter vorig jaar vertelde dat de heer van Eijk ziek was en het onzeker was hoe het verloop zou zijn kwam dat binnen, met de zorgen die er al waren met betrekking tot Corona en haar aanstaande examens. Vervolgens is er contact geweest met de heer van Eijk en ondanks zijn persoonlijke situatie is hij haar blijven steunen in haar Engels, ik heb daar diep respect voor en ben hem dankbaar. Mijn dochter is afgelopen schooljaar, een bizar jaar zonder CSE, geslaagd!

  Helaas heeft hij zijn strijd niet mogen winnen. Wij wensen familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte met dit verlies. Er is een warm persoon met een hart voor zijn leerlingen heengegaan.

  Warme groet,

  Hanneke Leijgraaf

 8. Beste meneer van Eijk,

  Jij was 3 jaar lang mijn mentor in de bovenbouw van het VWO in de jaren 2012-2014. In die 3 jaar heb ik verschillende keren meer dan hard je hulp nodig gehad i.v.m. mijn eigen gezondheid en andere incidenten in de persoonlijke sfeer. In al die keren heb je je volledige support en commitment gegeven om mij er weer bovenop te helpen en zonder achterstand mijn studiejaren door te kunnen zetten. Daar ben ik je tot de dag van vandaag dankbaar voor. We waren zeker niet altijd de beste vrienden, maar ondanks dat het soms kon knetteren tussen ons hebben we elkaar altijd met respect behandeld.

  Rust zacht!
  Rick van de Ven

 9. Triest nieuws, gecondoleerd voor alle nabestaanden, collega’s en leerlingen.

 10. Na jaren van inzet met hart en ziel voor leerlingen en het vak ineens zo door het lot getroffen worden is tragisch en heel verdrietig.
  Veel sterkte voor de familie en voor het Carolus.

 11. Van harte gecondoleerd

 12. RIP meneer van Eijk ❤️

 13. Gecondoleerd met jullie verlies.

  Meneer van Eijk was een van mijn favoriete leraren en heeft enorm veel impact gehad op zijn leerlingen. Zelfs twee jaar nadat ik meneer van Eijk als mentor had, denk ik nog aan de adviezen die hij mij gaf over vervolgopleidingen, privékwesties en Engels natuurlijk. Zijn vrolijke, maar ook vaak serieuze, lessen zag ik altijd als één van de leuke momentjes van de dag. Er werd gewerkt, gediscussieerd en veel gelachen. Ik ben daarom meneer van Eijk ook écht dankbaar voor de fijne tijden die ik heb gehad op het Carolus.

  Ik wens jullie enorm veel sterkte toe in deze al sombere tijd, maar hopelijk kunnen jullie troost vinden in al het mooie wat meneer van Eijk heeft kunnen betekenen voor zijn leerlingen, vrienden en familieleden.

 14. Beste familie Van Eijk,

  Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst met het zo plotselinge overlijden van jullie man en vader. Het gemis zal groot zijn.
  Ook ik ben geschokt en leef met jullie mee.

 15. Hij was altijd een sympathieke docent die nooit onredelijk was. Ik mocht omdat ik een voorgeschreven boek te gewelddadig vond gewoon een ander boek lezen. Hij deed nooit moeilijk over dingen. Veel sterkte voor de familie en moge hij rusten in vrede.

 16. Beste Familie van Antoon,
  Gecondoleerd met het verlies van man en vader! Heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. We kennen Antoon als trouwe klant op ons tuincentrum. De tuin betekende veel voor hem en moest er altijd tip top uitzien. We zullen hem missen. Nogmaals veel sterkte!
  Met groet,
  Tuincentrum Peter van Gennip en vrouw en kinderen

 17. Beste Berry en kinderen,

  Wat erg dat Antoon er niet langer bij jullie kon blijven. Ook al weet je wat er komen gaat, een definitief einde komt altijd hard aan. Ik herinner me de gesprekken met Antoon over de OSR regeling. We zijn beiden van het bouwjaar 1958. Antoon zag er naar uit dit schooljaar gas terug te nemen. Helaas, het is allemaal anders gelopen.
  Ik wens jullie veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

  Hans Leenders

 18. Met Antoon heb ik kort samengewerkt maar dat heeft een grote indruk op mij gemaakt. De bevlogenheid voor zijn vak, voor de leerlingen en de school was enorm. Hij stelde eisen aan de leerlingen met mooie resultaten. Hij was altijd apetrots op zijn leerlingen die met mooie cijfers voor Engels de school verlieten. Ze hadden ook echt wat geleerd in zijn lessen. Het is vreselijk verdrietig dat hij op zo’n jonge leeftijd niet meer onder ons is. Ik leef intens mee met de familie en met de school. Het overlijden van Antoon is een zwarte bladzijde een ieder die hem kent. Heel veel sterkte allemaal de komende tijd. Vera Bevers

 19. Laatste respectvolle groet aan een grootse menslievende collega!

 20. Lieve familie,

  Via deze (enigszins onpersoonlijke) weg wil ik jullie allemaal condoleren met het droeve en veel te vroege verlies van lieve echtgenoot,
  vader en schoonvader Antoon.

  Heel veel sterkte gewenst voor nu en de nog komende moeilijke tijd.

 21. Old soldiers never die, they just fade away…

  Antoon, je hebt met opgeheven hoofd gestreden! Wat een respect over hoe jij bent omgegaan met de tegenslagen van afgelopen jaar.
  Ik sprak je redelijk aan het begin, waarin je aangaf dat het je ‘wereld wel even op zijn kop zet’ en je doet relativeren wat belangrijk is in het leven, maar tegelijkertijd was er die enorme drive om les te blijven geven en er voor je leerlingen te zijn. En hoe snel en anders is het dan gelopen!

  Een onderwijsman in hart en nieren!
  Ik zeg altijd; Onderwijzer, eigenwijzer! Dat is op jou ook zeker van toepassing. Je had een scherpe en kritische blik op onderwijs en die wist je ook goed te verkondigen. Daar liet jij geen gras over groeien. Dat was niet altijd gemakkelijk, maar niet minder interessant. We konden daar een goed gesprek over voeren. Nooit persoonlijk, altijd inhoudelijk. Persoonlijke gesprekken gingen over vakanties en reizen.
  Dank voor je collegialiteit!

  Rest in peace, sir!

 22. Beste Berry en familie,

  Wat intens verdrietig is het overlijden van Antoon. Een leraar pur sang!
  Ik wens jullie heel veel kracht, steun, liefde en sterkte bij dit grote verlies.

 23. Bijna 40 jaar onderwijs en Carolus. Daarmee heeft hij voor heel veel scholieren (en medeleerkrachten) iets waardevols gedaan en betekend. Veel sterkte met dit verlies.

 24. Rust zacht, meneer Van Eijk! Ik zal u niet vergeten!

 25. Wat een triest bericht
  Gecondoleerd en veel sterkte voor alle nabestaanden
  Bijzonder dat meneer van Eijk mijn Engelse leerkracht is geweest en ook die van mijn zoon

 26. Antoon: een krachtige, toegewijde en betrokken collega en docent!
  Het is zo oneerlijk.
  Gecondoleerd voor de familie. Heel veel sterkte met het enorme gemis en verdriet.

 27. Meer dan 20 jaar geleden alweer dat ik mijn examen bij meneer van Eijk deed, bedankt voor uw fijne en goede lessen, ik maak er nog iedere dag gebruik van.

  Veel sterkte voor de familie en vrienden in deze moeilijke tijd.

 28. Gecondoleerd en heel veel sterkte voor eenieder die hem lief had.

 29. Beste familie van Antoon
  Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies. Toen ik voor 12,5 jaar terug op het Carolus kwam werken had ik een linkje met Antoon. Ik heb namelijk Robin biologie gegeven. Dan heb je meteen wat te kletsen.
  Antoon, rust zacht.

 30. Beste familie. Bijzonder om te zien dat mijn docent Engels uit 1983 nog aan het werk was…. dat was een mooie tijd. Een mooi jubileum en pensioen was hem zeer gegund geweest. Veel sterkte, het is verdrietig dat dit niet meer zo mag zijn.

 31. Heel veel sterkte gewenst aan de familie! Ik ben inmiddels al 15 jaar niet meer dagelijks op het Carolus te vinden, maar kan me Antoon nog goed herinneren als docent Engels op het VWO. Een trieste afloop van het leven. Dat de mooie herinneringen de overhand mogen hebben.

 32. Het is ongelofelijk wat Meneer Van Eijk voor vele studenten heeft betekent. Antoon is de reden dat ik mijn Cambridge certificaat heb mogen en kunnen halen waar ik mijn hele leven profijt van heb. Rust zacht, en sterkte aan de familie!

 33. Een rollercoaster in je eigen woorden.
  En ineens is die rollercoaster stil komen te staan.

  Als oud-leerling, maar ook als collega kon ik genieten van de (wekelijks wisselende) Britse taalgrapjes en adviezen.

  Heel veel sterkte voor iedereen samen.

  Irene

 34. Beste Berry en kinderen

  Na het laatste bericht van jou, afgelopen vrijdag was er nog enige hoop. Helaas was die snel verdwenen. Gecondoleerd en veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Een man die er was voor jou en de kinderen thuis, maar zeker ook op school. En toch werkte hij voor zijn plezier. Elke dag werd geleefd. Wij verliezen in Antoon een zeer ervaren, deskundig en uitgesproken collega.
  Zijn schrijverskwaliteit zal altijd blijven bestaan.
  Na 39 jaar is er dan toch een voortijdig einde gekomen aan onze collegiale samenwerking. Maar ik troost mij met de gedachte dat je nu “the stairway to heaven” genomen hebt.

 35. Dag lieve Antoon💋 je zult altijd in mijn herinnering blijven. Dank je wel voor 34 jaar samenwerken, je kritische kijk op het onderwijs. Dank je wel voor 34 jaar collegialiteit. Ik ga je zo ontzettend missen.

 36. Beste Berry en kinderen,

  Iets minder dan een jaar geleden stuurde ik Antoon een kaart met de tekst “tussen nu en morgen ligt nog een hele tijd.” Helaas is “morgen” veel te snel gekomen. Er is nu alleen nog maar de tijd die jullie samen door mochten brengen. Hopelijk geven de herinneringen daar aan jullie steun.

  Zoals bijvoorbeeld aan de prachtige reis naar IJsland die jullie gemaakt hebben. Antoon en ik hebben er veel voorpret aan beleefd, omdat ik er al 2x geweest was. Hij is nu ongetwijfeld op een plek die minstens zo mooi is.

  Heel veel sterkte met dit enorme verdriet.

  Antoon, rust zacht.

 37. Onbegrijpelijk, Carolus zonder Antoon van Eijk. 40 jaar als docent Engels, onvergetelijk als docent en collega. Ik heb 27 jaar met hem samen mogen werken, dat waren prettige en leerzame jaren. Je was een geweldige vakman en collega. Ik had nog graag herinneringen met je op willen halen, maar helaas was het je niet gegund. Ik wens Berry en de kinderen veel sterkte met dit grote verlies. “For some moments in life, there are simply no words”

 38. beste Berry en familie,
  Wat een enorm verlies! Heel heel veel sterkte en liefde ❤️

 39. Toen ik ruim 20 jaar geleden in 5VWO naar het Carolus kwam werd van Eijk mijn mentor. Daarin was hij duidelijk maar ook flexibel en gaf hij toen al onderwijs op maat. De keuze voor een profielwerkstuk met de combi literatuur en Engels was daardoor al snel gemaakt. Een topdocent en een gemis voor het Carolus.
  Hopelijk zijn alle woorden van respect en mooie herinneringen een kleine troost voor zijn vrouw en kinderen. Sterkte met dit verlies.

 40. Wat een bijzondere en betrokken man was Antoon! Hart voor zijn vak en het begeleiden van leerlingen.
  Wat een ongekend verlies moet dit voor jullie als familie zijn, ik wil jullie heel veel kracht wensen.

 41. Wat een verschrikkelijk nieuws. Ik heb ontzettend veel van je geleerd en kon altijd met je lachen. Kortom, vele mooie herinneringen die me altijd bij zullen blijven. Rust zacht meneer van Eijk!!

 42. Beste Familie ,

  Antoon was een fijne collega en altijd behulpzaam. Hij had zelfs voor mijn zoon de nodige Engelse materialen wat hem veel geholpen heeft. Zijn wijze woorden zal ik me blijven herinneren ..
  Antoon rust zacht en familie heel veel sterkte met dit enorme verlies .

 43. Lieve familie en vrienden,
  Antoon was mijn inspirerende docent Engels op de mierloseweg ,inclusief snor , heeft hij veel kennis via songteksten en artikelen uit kranten op een vlotte manier overgebracht. Afgelopen 9 jaar was Antoon ook mijn collega die goedlachs goede discussies aan de lunchtafel voerde . Wat een gemis. Sterkte voor iedereen.

 44. Toen we samen Engels studeerden in Nijmegen wist ik niet dat ik nog eens je collega zou worden.
  In de vijftien jaar dat we samen hebben gewerkt heb ik alleen maar meer respect voor je gekregen. Je was een kanjer van een docent.

  Het is al weer ruim 17 jaar geleden dat ik het Carolus vaarwel heb gezegd maar de mooie herinneringen aan jou blijf ik altijd bewaren.

  Ik wens Berry en de kinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

 45. Gecondoleerd met jullie verlies.🌹
  Ik herinner me Antoon als een inspirerend, sterk persoon met veel humor. Ik keek zeker naar hem op als startend docent en oud collega.
  Veel sterkte,
  Liefs Charlie Noijen

 46. Gecondoleerd met dit enorme verlies🌹
  Ik heb zelf maar een paar keer les van meneer van Eijk gehad, maar die paar keer was het heel leuk🌸
  Heel veel sterkte gewenst,
  Danique van Doeselaar

 47. Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies 🌹
  Antoon was een geweldig docent en ben blij dat ik hem op die manier heb mogen leren kennen!

  Meneer van Eijk, rust zacht!

 48. Meneer Van Eijk de allerliefste docent Engels ever! Heb ruim 30 jaar geleden les van hem gehad. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.🙏

 49. Beste familie van Eijk,
  Gecondoleerd met uw verlies. Ik wens u veel sterkte.

  IK heb Antoon nooit als leraar gehad, maar hem wel leren kennen in de jaren, dat ik de uitleen in de bibliotheek deed.

 50. Heel veel sterkte met dit grote verlies.💫 Meneer van Eijk, je was een super leraar!! Je zal gemist worden.
  Groetjes Mirna van Vught

 51. Wat een verdrietig bericht… ik moest laatst nog aan je denken! Hele fijne herinneringen aan Antoon, meneer van Eijk (ondanks dat ik altijd na moest blijven omdat ik mijn Engelse werkboek een hele tijd kwijt was, streng doch rechtvaardig doch geliefd😉), ik hoor het je nog zingen ‘ M-m-m-my Sharona’ inmiddels al ongeveer 15 jaar geleden… Van Antoon werd je vrolijk en met hem kon je lachen, hij maakte de Engelse les leuk (voor zover dat kon voor pubers😉). Je zal gemist worden Antoon, heel veel sterkte voor de familie en collega’s, een groot gemis ♥️ Fijn je te hebben gekend lieve Antoon ♥️

 52. Hoi Antoon,
  We appten vorige week nog met elkaar over van alles en nog wat. We deelden een aantal gezamenlijke passies: onderwijs, vakantie en de economie (beleggen). Tijdens veel pauzes hebben we wereldproblemen opgelost (dat dachten we iig) en vooral ook hard gelachen.
  Tijdens vergaderingen waar we spraken over leerlingen had jij altijd een waardevolle inbreng. Ik vond jou een hele prettige collega en las deze week door onze app conversaties heen, ze gingen terug tot 2016. Ik zal ze bewaren en zo nu en dan nog eens doorlezen… Dank je voor alles!
  Familie van Antoon… Heel veel sterkte toegewenst.

 53. A warm thank you for being an engaging teacher for forty years! Your famous quote “Time flies when you’re having fun” will live on in your offspring. Rest in peace. You will be missed!

 54. Heel lang geleden, maar niet vergeten, mijn docent Engels. Een van de reële en leuke leraren.
  Veel sterkte voor familie en alle naasten.

 55. Altijd fijne, leerzame en leuke lessen gehad van meneer van Eijk (klas van . In zijn lessen heb ik mijn enthousiasme voor de taal gevonden en ook een beetje de liefde voor tijdloze muziek (songteksten van bv U2 en Sting konden niet ontbreken in zijn lessen). Gecondoleerd met het verlies van een fijne leraar en goed mens. Hij zal erg gemist worden.

  No, Nay, Never zal hij worden vergeten.

 56. 35 jaar geleden was meneer Van Eijk mijn klassenleraar en, uiteraard, ook leraar Engels. Geweldige man, geweldige leraar met humor die ik erg kon waarderen. Meneer Van Eijk, het ga u goed. Sterkte aan familie en vrienden.

 57. Beste Meneer van Eijk,
  Toen ik het nieuws van mijn zusje te horen kreeg, schrok ik erg. Ik ging altijd graag naar uw lessen die u met volle overtuiging en een goede hoeveelheid humor gaf. U was mijn mentor in de bovenbouw, en ik zag er daarom stiekem naar uit om u op de eerst volgende reünie te vertellen hoe mijn academische carrière zich heeft voortgezet. Helaas kan dat nu niet meer. Ik wens veel sterkte aan uw familie, en dat u nu rust heeft. Erg bedankt voor de fijne jaren.
  Groetjes Joselien

 58. Lieve Antoon,
  Bedankt voor alle adviezen en aanmoediging die je mij hebt gegeven als beginnend docent.
  En dat je mij hebt aangemoedigd om mijn CAE te behalen.
  Je was altijd erg betrokken bij je leerlingen en daardoor een zeer gewaardeerd collega.
  Ik ga je missen.

 59. Beste familie van Eijk,
  Heel veel sterkte toegewenst voor nu en in de toekomst.
  Antoon was voor mij een hele lieve en aardige collega. Wat je hem privé ooit eens vertelde kon hij jaren later nog eens naar vragen hoe het er voor stond. Dat sierde hem. Toen hij zich niet fit voelde sprak Antoon over zijn moeder en dat het wel goed kwam. Helaas kregen wij het trieste nieuws.
  Sterkte

 60. Antoon, rust zacht.
  Ik herinner hem als een man met veel humor en een enorm goede verhalenverteller.
  Gecondoleerd en sterkte aan iedereen die hem lief heeft.

 61. Lieve familie van Antoon,
  Gecondoleerd met het verlies van Antoon. Veel te vroeg is hij heen gegaan.
  Ik herinner hem als een sterke man, een docent die stond voor zijn vak, die op zijn manier het uiterste uit de leerling probeerde te halen, die hart voor de school had, een goede collega. Ik wens een ieder veel sterkte toe.
  Lieve Antoon, rust zacht.

 62. Lieve familie van Antoon,
  Gecondoleerd met dit verschrikkelijke verlies. Antoon is veel te vroeg heen gegaan.
  Ik herinner hem als een sterke man, die stond voor zijn vak, die het beste uit de leerlingen wilde halen, die hart voor de school had, een goede collega. Heel veel sterkte gewenst.
  Lieve Antoon, rust zacht.

 63. Lieve Antoon,

  Onwerkelijk dat we je nooit meer zien in onze school. Nooit meer zien we jou in de kleine pauze een grapefruit pellen. Nooit meer zie ik jou voor me of achter me rijden op weg naar school tussen Someren en Helmond. Reed je achter me dan wist ik dat je de snelheid 60 te langzaam vond dus haalde je me in, want tja mijn bakkie is niet zo snel met inhalen. Maar uiteindelijk kwamen we toch vaak samen aan omdat je toch ergens op de weg weer werd opgehouden. Dan liepen we samen de school binnen, het liefste via de zijdeur als deze open was want dan konden we meteen door naar boven voor een warm drankje voordat de lessen begonnen. Nooit meer kan ik je vragen om wijze raad want Antoon wist heel veel en had overal een oplossing of antwoord voor. Nooit meer zien we je zitten met de andere wijze mannen op jullie favoriete plekje, op de bank en de personeelskamer…….
  Lieve Antoon wat gaan we je missen, wat ga ik je missen. Het blijft onwerkelijk en oneerlijk. Elke keer als ik onderweg een witte auto zie denk ik extra veel aan jou!
  heel veel sterkte voor zijn familie .

 64. Wat een verdrietig nieuws, veel te jong. Een gepassioneerd leerkracht. 30 jaar geleden eindexamen bij hem gedaan. Hij bracht je de liefde voor de Engelse literatuur bij. Zulke leerkrachten zijn zeldzaam. Veel sterkte aan zijn familie, vrienden en collega’s.

 65. beste Berry en kinderen,
  heel hartelijk gecondoleerd met dit verlies. ook voor mij was Antoon een fijne collega die zijn mening altijd duidelijk naar voren bracht, altijd met in zijn achterhoofd het belang van de leerling. Jarenlang hebben we samen doorgebracht aan wat door de collega’s tafel 1 werd genoemd. Ook waren we vaak dezelfde mening toegedaan tijdens sectievergaderingen van de sectie engels. Antoon hield, net als ik, van reizen en ik denk nog vaak terug aan de fijne rondrit die we met z’n viertjes hebben gemaakt tijdens een vakantie op Lanzarote. Berry, heel veel sterkte tijdens de komende periode.

  kees Janssen

 66. Wat zullen we Antoon missen.. Ik heb hem mogen kennen als mijn Engels docent en als mijn mentor in de bovenbouw van het VWO. Ik heb erg genoten van die tijd met Antoon. Een man vol met humor en wijsheid die altijd openstond voor zijn leerlingen. Ik had hem, natuurlijk als vele andere leerlingen die het Carolus al hadden verlaten, hem nog graag willen spreken en willen vertellen hoe het mij ging en hoe het met hem zou gaan. Gelukkig kan ik in ieder geval mijn fijne herinneringen van hem nog in mijn hart koesteren en denk ik nog graag terug aan die tijd op het Carolus met Antoon. Ik wens de familie van Antoon veel sterkte met hun verlies en ik zal in de komende tijd aan jullie denken. Antoon, we zullen je missen

 67. Wat een verdrietig bericht en wat een schok! Antoon van Eijk heeft mij zeker 3 of 4 jaar in de klas gehad in de periode 1982-1989 en ik heb daar zeer goede herinneringen aan. Naast dat Antoon er mede voor heeft gezorgd dat het niveau van mijn Engelse taal er zienderogen op vooruit ging, was het vooral zijn humor en warmte die ervoor zorgde dat je met plezier naar zijn lessen ging! Gelukkig heb ik tijdens de reünie in 2019 nog mogen genieten van een Engelse les op z’n Antoons en heb ik hem ook nog uitgebreid kunnen spreken. Hij zal door zeer velen gemist worden…..
  Condoleances en heel veel sterkte voor zijn familie, vrienden en kennissen, en natuurlijk ook aan zijn (oud) collega’s en (oud) leerlingen.

 68. Als ex-collega herinner ik me Antoon vooral om zijn humor, muzikale interesse en kritische maar altijd fijne omgang met iedereen.
  Heel veel sterkte voor de familie, hou elkaar stevig vast.

 69. Lieve familie van Antoon,
  Wat een verdrietig bericht. Zo’n bevlogen en sympathieke docent. Tijdens de grote Carolus-reünie, een paar jaar geleden, spraken we Antoon nog. Hij was niks veranderd. Zijn glimlach en interesse waren oprecht, en zijn verhalen waren grappig en boeiend. Een mooie, dankbare herinnering! Antoon is nu ongetwijfeld thuis, in liefde, waar we hem ooit weer mogen ontmoeten. Veel sterkte gewenst in de tijd die voor u ligt.

 70. Meneer van Eijk, dank u voor al uw lessen en betrokkenheid. We missen u heel erg.

  Lieve familie van Antoon,
  We leven met jullie mee, gecondoleerd. We hopen dat de vele tekenen van waardering jullie wat troost geven.

 71. Lieve familie van Antoon,
  Gecondoleerd met dit grote verlies.
  Antoon was een docent in hart en nieren. Voor zijn leerlingen en collega’s altijd betrokken, eerlijk en recht door zee. Heel veel sterkte gewenst, we leven met jullie mee. Antoon, rust zacht.

 72. Beste Berry en kinderen,

  Wat zijn we geschrokken van het bericht dat Antoon zo ernstig ziek was. Via oud-collega’s hoorden we dat hij desondanks vrijwel al zijn lessen bleef geven. Een onderwijsman in hart en nieren. Helaas kwam zijn overlijden veel te vroeg. Het voelt heel oneerlijk. Wat zullen jullie hem missen.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte toe om dit immense verlies te kunnen verwerken. Koester de vele dierbare herinneringen en zoek steun en troost bij elkaar.

  Heel veel liefs, Mario en Mariëtte van Horik-Cuijpers

 73. Veel troost toegewenst in jullie omgeving.

 74. Wat een verdrietig bericht. Antoon was een fijne man. Duidelijk, bevlogen met ruimte voor een grapje tijdens zijn lessen. Ik voelde me door hem “gezien”. Veel sterkte voor de familie, collega’s en vrienden.

 75. Lieve familie, gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst! 💕

 76. Heel veel sterkte aan de familie, vrienden en collega’s!
  Mijn man (Corné) en ook mijn kinderen hebben meneer van Eijk gehad. Streng maar wel eerlijk en een uitstekende leraar! Een groot verlies…😢

  Met vriendelijke groet,
  Corné & Connie
  Amy
  Sem
  Isa

 77. Lieve familie,
  Altijd weer zoekende naar woorden, die zijn er gewoon niet.. =( Gecondoleerd en veel kracht gewenst.

 78. Antoon, we gaan je missen. Je nuchtere, no-nonsense kijk op het leven en vooral de manier waarop je altijd de nieuwste managersgrillen wist te fileren, waren aanstekelijk en zijn nog steeds een bron van inspiratie. Je vakmanschap en jouw liefde voor je vak stimuleerden me om op het Carolus ook zelf alles uit mijn vak en de leerlingen te halen.
  Een laatste etentje met de (oud-)collega’s van ‘tafel 1’ zat er vanwege alle beperkingen helaas niet in. Iedereen veel sterkte!

 79. Beste familie,
  Gecondoleerd en heel veel sterkte bij het overlijden van deze geweldige collega.
  Adieu!

 80. Wat een droevig bericht. Gecondoleerd aan de familie, veel sterkte gewenst!
  Thijn Kauffman 4 Havo

 81. Beste Berry en kinderen,
  Mijn condoleances voor jullie! Antoon is 14 jaar een fijne collega geweest voor mij. Een onderwijsman in hart en nieren. Wat wist hij veel en wat kwam hij altijd duidelijk voor zijn mening uit, een groot voorbeeld voor mij. Binnen de sectie was hij de vaste rots. Ook buiten school stond hij klaar, hij heeft me nog eens naar de garage gevolgd toen ik mijn auto niet vertrouwde. Ik wens familie en collega’s veel sterkte.

 82. Gecondoleerd familie collega’s en leerlingen.

  Voor mij was heer van Eijck de man die Engels sprak tijdens de les, dat was schrikken. 1986. En van Catcher in the rye.

  Dag mooi man🙏

 83. Meneer Van Eijk…. Op elke reünie mocht ik constateren dat jij nooit ouder werd… Nog steeds dezelfde meneer Van Eijk die ik in klas 1 had… Velen zullen mooie herinneringen aan je hebben, velen zullen je missen. Rest In Peace…

 84. Antoon van Eijk was een hele fijne docent, die mij 30 jaar geleden op de Mierloseweg goed wist te motiveren middels de teksten van Sting en zijn gebundelde gedichten. Veel sterkte voor de familie en naasten.

 85. Antoon v Eijk R.I.P sterkte Fam kinderen en vrienden , zo deze kwam ook weer even binnen bij mij ik heb antoon in mijn jeugd met uitgaan leren kennen en van mijn bouwjaar 1958 sterkte Berry mijn naamgenoot en kinderen met dit verschrikkelijke bericht
  Gegroet Berry Verdonschot

 86. Beste familie, gecondoleerd met het verlies van Antoon. Ook al ben ik alweer 12 jaar met pensioen, als ik de naam van Antoon hoor, klinkt in mijn hoofd weer zijn gulle lach. Een fijne collega is verloren gegaan voor zijn school, het Carolus.

 87. Beste familie,
  Gecondoleerd.
  Ik herinner mij meneer van Eijk als mijn favoriete leraar. Altijd zo enthousiast en vol passie zijn lessen geven. Toen ik was blijven zitten en geen les meer van hem kreeg sprak hij me toch altijd even aan op de gang en vroeg dan hoe het met me ging en begon een klein gesprekje. Dit ervaarde ik als erg waardevol. Dit deed mij altijd goed.
  Ik wens jullie allemaal veel sterkte.

 88. Met warme herinneringen aan mijnheer Van Eijk.
  Veel sterkte gewenst aan de familie;

 89. Wat een verdrietig bericht… Allereerst heel veel sterkte aan familie, vrienden en collega’s. Meneer van Eijk was goed in wat hij deed en deed het met liefde en passie. Ondertussen spreek ik meer Engels dan Nederlands en deze vlotheid in de taal heb ik aan hem te danken.

  Thank you dear Antoon!

 90. Bijna dertig jaar lang was jij, Antoon, mijn zeer gewaardeerde concollega. Jij stond voor de dingen die je belangrijk vond, dat heb ik altijd inspirerend gevonden. Aan alle gezamenlijke jaren bewaar ik vele mooie herinneringen . Ik hoop dat ook jouw gezin uit deze rijkdom zal kunnen putten om de leegte te vullen die je achterlaat.

 91. Beste familie van Antoon
  Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies. Antoon was een geweldige docent voor zijn leerlingen en een fijne collega.
  Antoon, rust zacht.

 92. Ik leerde Antoon kennen op de eerste dag van zijn Carolus carrière in 1981.
  Ik zat op 3 Havo . Ik was niet altijd de braafste en probeerde lol te hebben met deze jonge nieuwe leraar.
  Vanaf het moment dat ik alleen vooraan in de klas moest zitten leerde ik hem beter kennen. We hadden het over muziek ( dire straits) en andere zaken.
  Hij was streng, maar door hem heb ik een passie voor de Engelse taal.
  Ik heb over de jaren nog geregeld aan hem gedacht. In mijn dagboek wordt hij veel genoemd. Ben verdrietig met zijn overlijden en wens de familie veel sterke. He was by far my favourite teacher.
  RIP Antoon

 93. Antoon was een fijne collega. Serieus over zijn vak en onderwijs. altijd in voor een grap en gesprek in de pauze. Lieve familie veel sterkte gewenst met dit enorme verlies.

 94. Lieve familie en collega’s,
  Gecondoleerd en heel veel sterkte!
  Liefs Celine

 95. Ik sprak Antoon niet vaak als collega, maar zijn aanwezigheid was altijd prettig. Je vriendelijke blik deed genoeg!
  Veel sterkte gewenst voor de familie!

 96. Wat een ontzettend verdrietig bericht. Ongelooflijk dat het zo snel kan gaan, zeker als je vlak daarvoor hoort dat zijn gezondheid redelijk stabiel is. Vele mooie herinneringen aan de 26 jaar dat ik met hem samen werkte schieten deze dagen door mijn hoofd.

  Condoleances en heel veel sterkte voor Berry, de kinderen, familie en collega’s!

 97. Lieve familie van Antoon,
  Allereerst ontzettend veel sterkte met het verlies. Mijn hart gaat naar jullie uit.
  Ik heb bijna 6 jaar met Antoon gewerkt binnen de sectie, en ook al verzorgde ik geen bovenbouw lessen kon ik altijd met vragen bij Antoon terecht. Zijn passie voor het vak en zijn onmetelijke kennis stonden altijd klaar voor wie dan ook. Tijdens onze sectie etentjes kon hij altijd zo heerlijk vertellen en extreem droge of doordachte grapjes maken. Ik ga hem missen.
  Ik hoop dat jullie je erdoorheen kunnen vechten en steun hebben aan elkaar.
  Veel liefs, Thomas Tiggelman (Collega Engels)

 98. Te jong overleden. Good memories stay forever… Gecondoleerd en sterkte gewenst.

 99. Beste allemaal,

  Hartelijk dank voor alle mooie, lieve berichten. Wij zijn ontzettend verdrietig, maar het doet mij en onze kinderen goed om te lezen hoe geliefd Antoon ook bij jullie was.

  Les geven op het Carolus Borromeus College, de contacten met leerlingen en collega’s, hij genoot ervan en vond het fantastisch. Ook al mocht hij 40 dienstjaren net niet volmaken, tot het laatst toe heeft hij kunnen en mogen werken. Het gaf hem veel energie waardoor het voor hem ‘makkelijker’ was om zijn ziekte te dragen.

  Nogmaals dank en ik sluit graag af met Antoon’s motto:

  Don’t count the days, make the days count.

  Berry van Eijk
  en kinderen


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.