Skip to content

Carolus-XL: zeg maar wat je wilt doen!

School is meer dan het volgen van je lesrooster. Op het Carolus kun je nog veel meer doen, naast het behalen van een mooi diploma.

Alle leerlingen op onze school hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan Carolus-XL. De laatste twee letters zeggen het al: eXcelLeren. Binnen Carolus-XL kun je laten zien wat je in huis hebt: je kunt je eigen talent of interesse verder ontwikkelen. Je mag excelleren op het gebied dat jij zelf kiest! Binnen Carolus-XL gaat het niet om een cijfer of beoordeling, maar om iets doen wat je leuk vindt, waar je beter in wilt worden en waar je jezelf in uit kunt dagen. Voor de een is dat muziek maken, voor de ander debatteren, sporten of lekker praktisch bezig zijn bij techniek of beeldende vorming. De meeste programma’s bieden we in de plustijden aan. Denk bijvoorbeeld aan 3D design, schaken, trampolinespringen, debatclub en het behalen van taalcertificaten.

Zit je in de onderbouw en gaan de vakken je gemakkelijk af? Dan kun je – in samenspraak met je docenten – er ook voor kiezen om te gaan werken aan een eigen project. Je krijgt dan vrijstelling voor een aantal lessen per week en gaat vervolgens met je eigen project aan de slag. Zo kun je zelf een boek gaan schrijven of onderzoeken wat er nodig is om op Mars te kunnen leven. Als je in de bovenbouw zit dan kun je ervoor kiezen om een extra vak te volgen of bepaalde vakken sneller af te ronden.

Leerling Fenne van Tiggelen legt uit waarom ze gekozen heeft voor Carolus-XL: “Ik wil graag naar de modeacademie. Ik bouw nu al een voorsprong op door veel te leren over informatica. Denk aan coderen, programmeren, photoshop en webdesign. De uitdaging van een extra vak vind ik leuk. We zijn volop bezig en binnenkort lever ik mijn eindopdracht in.”

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.