Skip to content

Carolus is lid van nieuw netwerk: Global Citizen Schools

Nuffic is een Nederlandse organisatie die internationalisering in het onderwijs stimuleert, faciliteert en ontwikkelt. De ambitie van Nuffic is dat elke leerling internationale ervaring opdoet. Nuffic heeft een netwerk van ruim 70 scholen opgericht: Global Citizen Network. Het Carolus is aangesloten bij dit netwerk.

De doelstelling van dit netwerk is om van elke leerling op de scholen een wereldburger te maken. Burgerschap en internationalisering gaan dus hand in hand. Het netwerk faciliteert deze ontwikkeling door scholen met elkaar in contact te brengen en met en van elkaar leren internationaliseren.  Alle scholen binnen dit netwerk bepalen zelf hoe zij internationaliseren.

Het Carolus was al lange tijd lid van het ELOS-netwerk (Europa als Leeromgeving Op School) en blijft lid van dit netwerk nu dat netwerk een nieuwe naam krijgt. Door dit netwerk en de bijbehorende ‘standaard’ die is aangeleverd kan de school lijn brengen in de grote hoeveelheid internationaliseringsactiviteiten die school telt. Hierdoor kunnen we internationalisering op het Carolus blijven ontwikkelen en  de kwaliteit borgen.

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.