Skip to content

Activiteitenweek door Maartje van Houwelingen

De week voor de herfstvakantie vond er op het Carolus Borromeus College een activiteitenweek plaats: een week – de naam zegt het al – boordevol activiteiten die normaal gesproken niet voorkomen.

Voor de eindexamenklassen hield dat onder andere in dat er een schoolverlatersdag werd georganiseerd bij het missieklooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel. Wat we daar precies gedaan hebben, zal ik niet vertellen, zodat het een verrassing blijft voor de volgende examenklassen. Ik ga wel vertellen dat het een ontzettend leuke en vooral interessante dag was, waarop we elkaar toch nog een klein beetje beter hebben leren kennen. Ik had dit eigenlijk niet verwacht, want veruit de meeste van mijn klasgenoten ken ik al 6 jaar. Op school ben je natuurlijk in een bepaalde omgeving, met een bepaald doel en daardoor heb je het op school vaak over dezelfde onderwerpen. Tijdens de schoolverlatersdag hebben we over onderwerpen gepraat die normaal niet zo aan bod komen, met de mensen met wie je normaal gesproken misschien niet zo veel praat. Ik denk dat deze dag vooral daarom heel waardevol was.

Maar er waren natuurlijk niet alleen voor de examenklassen leuke uitstapjes georganiseerd. Klas 3 mavo-plus had een CKV-dag, de 2e klassen bezochten Technopolis in Mechelen en de brugklassen het Archeon in Alphen aan den Rijn en de bibliotheek in Helmond.

Ook waren er in de activiteitenweek allerlei reizen en uitwisselingen georganiseerd: 4 mavo-plus reisde bijvoorbeeld af naar Edinburgh, Schotland, en hier op het Carolus in Brandevoort zijn Duitse en Italiaanse uitwisselingsstudenten op bezoek gekomen.

Door al die reisjes was de aula tijdens de pauzes behoorlijk leeg, maar ze werd ook weer tot de nok gevuld toen Company Fun Fair naar de school kwam. Leerlingen mochten voor dit project hun eigen producten maken en die verkopen op de Fun Fair markt, waarvoor allerlei kraampjes en stalletjes werden opgezet in de aula. Ouders mochten naar de markt komen en kopen wat de leerlingen gemaakt hadden, alle opbrengsten gingen naar een goed doel.

De Fun Fair was overigens niet het enige project dat plaatsvond in de activiteitenweek: voor het vak aardrijkskunde werd project Globaland georganiseerd en voor het vak biologie werden er observaties gedaan in de dierentuin.

En zo had bijna iedere leerling wel iets bijzonders te doen in die week: zelfs als er geen activiteiten gepland stonden voor een bepaalde klas, dan had die klas alsnog een snoepweekje omdat veel leraren met de andere klassen op excursie waren en dus geen les konden geven. En voor een keertje was dat ook helemaal niet erg!

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.