Over de school

De OMO Scholengroep wordt geleid door een rector en het Carolus kent haar eigen directeur en is verder verdeeld in 4 afdelingen die elk geleid worden door een afdelingsleider. Elke klas heeft een mentor en de mentoren zijn georganiseerd in mentorteams. Daarnaast kent de organisatie vaksecties onder aanvoering van een vaksectieleider.

Op het Carolus Borromeus College heerst een prettige sfeer, er is een gezond leer-en werkklimaat en de relatie tussen medewerkers, leerlingen en ouders is goed. De school is zich bewust van haar maatschappelijke taak en wil ook in haar directie omgeving, met name in de wijk Brandevoort een functie vervullen.

Trots in ontwikkeling

Het motto van de school draagt de ambitie uit om de leerlingen voor te bereiden op een succesvolle toekomst. Trots zijn we natuurlijk op onze leerlingen, die elke dag proberen het beste in zichzelf naar boven te halen. Elke leerling heeft talenten die door school gezien en erkend moeten worden, en waar het Carolus iets mee wil doen. Trots zijn we ook op onze collega's die dagelijks met hart en ziel werken aan beter onderwijs, leerlingen begeleiden en de school op een positieve wijze uitdragen. Dat gebeurt in 2018 al 100 jaar lang op het Carolus! In ontwikkeling zijn we elke dag weer; als mens en als organisatie.