Overige kosten

Gymkleding

Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding is het dragen van een voorgeschreven tenue verplicht. Dit betreft een wit T-shirt en een zwart short. Het tenue kan via school worden aangeschaft; een short kost € 10,- en een T-shirt € 15,-. Beide zijn los verkrijgbaar en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. De aanschaf ervan gebeurt in de eerste week van het nieuwe schooljaar voor de nieuwe leerlingen, op donderdag 31 augustus (in de gymzalen). De leerlingen hebben de mogelijkheid om de kleding te passen en contant af te rekenen.

Tekendoos

Er wordt van elke leerling verwacht dat er een tekendoos aangeschaft wordt met onderstaande genoemde inhoud. De tekendoos kan via Lucas Vakmaterialen worden aangeschaft en kost € 10,-. De aanschaf ervan gebeurt in de eerste week van het nieuwe schooljaar voor de nieuwe leerlingen, op donderdag 31 augustus. Deze doos wordt exclusief bij beeldende vorming gebruikt (bewaard in de klas) voor de hele periode dat ze beeldende vorming hebben en blijft eigendom van de leerling. Het gaat om een kunststof tekendoos met vakverdeling met:

• 1 Lucas potlood HB

• 1 Mentor potlood 2H

• 1 Mentor potlood 2B

• 12 kleurpotloden (assorti)

• 1 schoolgum Staedtler 526B30

• 1 potloodslijper enkel, metaal

• 1 Lucas schoolschaar sp. 15 cm

• 1 schoolpenseel nr.3

• 1 schoolpenseel nr. 6

• 1 schoolpenseel nr. 9

• 1 set mengbakjes (3-delig)

Overige benodigdheden
Hieronder staan voor leerjaar 1 en 2 voor alle afdelingen een overzicht van schoolbenodigdheden die de ouders zelf aan dienen te schaffen.

Leerjaar 1 mavo-plus

Leerjaar 1 havo/vwo

Leerjaar 2 mavo-plus

Leerjaar 2 havo/vwo

Buitenschoolse activiteiten

Daarnaast worden aan ouders, na afstemming in de MR, activiteiten en diensten voorgelegd. Denk daarbij aan excursies of buitenschoolse activiteiten. Deze activiteiten zijn een onderdeel van het lesprogramma en we gaan er dan ook vanuit dat iedereen hier aan deelneemt. We kunnen dit echter niet verplichten. Door middel van een brief worden ouders geïnformeerd en kunnen zij tekenen voor deelname. Dit gebeurt vooraf bij elk project, excursie of reis en op basis daarvan vindt facturatie plaats. Wanneer een leerling niet deel neemt aan de excursie zal er op school een vervangend programma gevolgd worden.