2018-2019: honderd jaar Carolus!

Welkom op de jubileumpagina van het Carolus Borromeus College! 

Op 1 september 1918 is de school gestart met lessen, dus schooljaar 2017-2018 is het 100e jaar waarin onderwijs wordt verzorgd op de school. Een mijlpaal dus, en een hele bijzondere ook! We vieren het 100-jarig bestaan van de school met onze leerlingen in schooljaar 2018-2019. Er is bewust voor gekozen om verdeeld over het hele schooljaar feest te vieren, dus niet tijdens een speciale feestweek.  Tijdens dit schooljaar staan verschillende activiteiten op de planning.

Aftrap schooljaar

Tijdens de allereerste schooldag (20 augustus) van het jubileumjaar starten we met een kleine traktatie voor alle leerlingen en collega's, waarmee we het startsein geven voor het feestjaar. Ook heeft de school nog een andere verrassing in petto voor de leerlingen.

Officieel feestmoment

Op donderdag 25 oktober 2018 is er een officieel moment gepland. Voor dit moment worden ook onze relaties uitgenodigd, om felicitaties over te brengen en samen stil te staan bij honderd jaar Carolus. Het zal geen traditionele receptie worden, maar we proberen dit moment een eigentijdse draai te geven.

Schoolfeest 

Op de achtergrond is een commissie bezig met de voorbereidingen voor een jubileumfeest voor alle leerlingen en collega's. Behalve het brugklasfeest en het eindexamengala organiseert de school dit jaar geen schoolfeesten, en zullen we één keer uitpakken tijdens het jubileumfeest op 23 november 2018. Meer informatie volgt natuurlijk snel.

Lesmarathon

24 uur les krijgen, wie wil dat nou niet? Het lijkt de school al jaren erg leuk om een lesmarathon te organiseren, en nu doet die mogelijkheid zich voor. Op 4 april om 24:00 uur beginnen we met een lesmarathon, die op 5 april om 24:00 uur eindigt. Deze dag staan de lessen in het teken van 100 jaar (verleden, heden of toekomst). Om wakker te blijven gaan we zoveel mogelijk activiteiten en workshops organiseren waaraan leerlingen deel kunnen nemen. Leerlingen van klas 3 t/m 6 kunnen 24 uur meedoen, en leerlingen van klas 1 + 2 starten vanaf 08:30 uur op vrijdagochtend. Uiteraard proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dat geld wordt bij elkaar gehaald door leerlingen en door bedrijven die worden gevraagd om een steentje bij te dragen. Ook hier: meer informatie volgt.

Reünie

Het is inmiddels een traditie geworden om tijdens elk lustrumfeest een reünie te organiseren voor alle oud-leerlingen en oud-collega's van het Carolus. Bij het 100-jarig bestaan van de school mag dat natuurlijk zeker niet ontbreken. Meer informatie vind je hier.

Expeditie Carolus

Expeditie Robinson maar dan voor de school! Op maandag 27 mei 2019 gaan 120 teams (bestaande uit leerlingen en personeel) strijden om de felbegeerde titel van 'expeditiewinnaar'. De sectie lichamelijke opvoeding is bezig met de organisatie van een groot sportmoment voor de hele school. Het is uniek dat we met zoveel mensen tegelijkertijd bezig zijn met sport en spel. En de sectie LO kennende zal het geen gemakkelijke opgave worden om winnaar van de dag te worden.