Skip to content

4 mavo op reis naar Schotland

Inmiddels is het een traditie om met 4 mavo-plus in de week voor de herfstvakantie op reis te gaan. Al jaren bezoeken we de stad Edinburgh. Na een boottocht over de woeste Noordzee kwam de groep aan in Newcastle, alwaar de doorreis per bus naar Edinburgh kon starten.

In Edinburgh aangekomen was de groep klaar om de innerlijke Sherlock Holmes op te roepen met een speurtocht door de stad. Daarna sprongen zij de bus in, op weg naar onze gastgezinnen in Edinburgh. Dat is altijd weer een spannend moment.

Na de eerste nacht bij het gastgezin gingen we de stad verkennen, musea bezoeken en aten verschillende mensen in een echte pub. De dag werd afgesloten met een Murder en Witchery tour, een alternatieve geschiedenisles.

De dag daarna stond de beklimming van Athurs’ Seat gepland, en daarna bezochten zij een museum over de aarde en zijn we geëindigd met een mini versie van de Highland-games. Na de laatste nacht in het gastgezin is afscheid genomen van het mooie Edinburgh met een uitstapje naar de heuvel Carlton Hill, een uitkijkpost met veel monumenten. Er was nog een bezoek gepland aan Alnwick Castle, het echte Zweinstein. Harry Potter was er helaas niet! Na een workshop bezemsteel vliegen ging de groep terug richting de boot. De groep kijkt terug op een mooie reis. De onderlinge sfeer was heel erg goed.

Info

Delen!

Berichten uit het archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.